More

  Voormalig hoofd technisch piloot Boeing betrokken bij testen 737 Max beschuldigd van fraude |

  Mark A. Forkner, voormalig technisch hoofdpiloot van Boeing die betrokken was bij de 737 Max-tests van het bedrijf, werd door een grand jury in Texas aangeklaagd voor fraude. Vanwege zijn functie bij het bedrijf had hij de leiding over de coördinatie met de Federal Aviation Administration om te bepalen welk soort training een piloot nodig heeft om een ​​bepaald vliegtuig te besturen. De aanklacht beschuldigt hem van het misleiden van de Aircraft Evaluation Group (FAA AEG) van het bureau bij het evalueren en certificeren van het 737 Max-model. Als u zich herinnert, stortten twee 737 Max-vliegtuigen binnen enkele maanden na elkaar neer in 2018 en 2019, waarbij 346 mensen omkwamen.

  Forkner zou de FAA hebben voorzien van “materieel onjuiste, onnauwkeurige en onvolledige informatie over een nieuwe onderdeel van de vluchtcontroles voor de Boeing 737 MAX, het Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS).” Bij beide crashes stelde de AEG na onderzoek vast dat MCAS, een systeem dat is ontworpen om de neus van het vliegtuig in bepaalde situaties naar beneden te duwen, tijdens de vlucht werd geactiveerd. De neergestorte vliegtuigen – Lion Air-vlucht 610 en Ethiopian Airlines-vlucht 302 – maakten een duikvlucht bijna zodra ze opstegen.

  Volgens het ministerie van Justitie ontdekte Forkner in november 2016 een belangrijke wijziging in MCAS, maar hij zou die informatie aan de AEG hebben achtergehouden. Als gevolg hiervan heeft de FAA alle verwijzingen naar MCAS in het trainingsmateriaal voor piloten voor de 737 Max verwijderd. Waarnemend Amerikaanse procureur Chad E. Meacham voor het noordelijke district van Texas zei in een verklaring dat de acties van de voormalige hoofdpiloot financieel gemotiveerd waren:

  “In een poging Boeing geld te besparen, hield Forkner naar verluidt kritieke informatie achter van regelgevers . Zijn harteloze keuze om de FAA te misleiden, belemmerde het vermogen van het agentschap om het vliegende publiek te beschermen en liet piloten in de steek, omdat ze geen informatie hadden over bepaalde 737 MAX-vluchtcontroles. Het ministerie van Justitie tolereert geen fraude, vooral niet in sectoren waar de inzet zo hoog is.”

  Eerder dit jaar stemde Boeing ermee in $ 2,5 miljard te betalen om de strafrechtelijke aanklacht te schikken die het had beraamd om de FAA te bedriegen Hij stemde er ook mee in samen te werken met de fraudeafdeling van de FAA voor lopende en toekomstige onderzoeken. Wat Forkner betreft, hij werd beschuldigd van twee tellingen van fraude met vliegtuigonderdelen en vier tellingen van draadfraude. Hij hangt nu een gevangenisstraf van maximaal 100 jaar boven het hoofd. in de gevangenis. 

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]