More

  Tesla introduceert nieuwe autoverzekering die het realtime rijgedrag van Texanen gebruikt |

  Tesla biedt nu autoverzekeringen aan in Texas, de nieuwe thuisstaat, een paar jaar na de lancering van het product in Californië. Volgens Electrek is de verzekering die beschikbaar is voor Texanen echter heel anders dan die eigenaren kunnen krijgen in The Golden State: het berekent de verzekeringspremie van een klant op basis van hun realtime rijgedrag. Hun kredietwaardigheid, leeftijd en geslacht die doorgaans door andere verzekeringsaanbieders worden gebruikt, doen er blijkbaar niet toe voor Tesla. De autofabrikant zegt dat het niet eens naar de claimgeschiedenis en rijgegevens van klanten zal kijken.

  In plaats daarvan zal Tesla kijken naar hun “veiligheidsscores”, een functie die het introduceerde met de volledige zelfrijdende bèta versie uitgebracht in september. Dat kan best lastig zijn, aangezien de te betalen premie elke maand kan veranderen op basis van de omstandigheden die de bestuurder onderweg tegenkomt. Elke geforceerde botsingswaarschuwing en geforceerde uitschakeling van de stuurautomaat heeft invloed op hun score. Het volgen van andere voertuigen vanaf een onveilige afstand, te hard remmen en agressief bochten nemen, kan ook hun score verlagen. Veiligheidsscore is op dit moment nog een bètafunctie en Tesla zei dat deze in de loop van de tijd zou moeten verbeteren.

  Eigenaren kunnen nu een offerte aanvragen, waarbij de autofabrikant een veiligheidsscore van 90 aanneemt om hun beleid te starten. De prijs is daarna afhankelijk van de prestaties van de klant en kan hoger of lager zijn dan wat een traditionele provider in rekening brengt. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Tesla, waar ook zijn nieuwe thuisstaat werd onthuld, zei Elon Musk dat het bedrijf van plan is zijn aanbod in Californië te upgraden om ook te zijn gebaseerd op realtime rijgedrag. Het is nog niet toegestaan ​​om de wijziging door te voeren, maar het probeert momenteel toestemming te vragen aan toezichthouders.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]