More

  Smartphone-zendingen daalden als gevolg van aanhoudende tekorten aan componenten |

  Van NVIDIA en AMD tot autofabrikanten zoals GM, het wereldwijde chiptekort heeft bijna elke industrie getroffen die afhankelijk is van computercomponenten, en nu schaadt het zelfs smartphonefabrikanten. Volgens Canalys daalden de telefoonverzendingen in het derde kwartaal van 2021 met zes procent op jaarbasis. Het bedrijf zegt dat een groot deel daarvan te wijten is aan een tekort aan onderdelen waardoor het voor die bedrijven onmogelijk was om aan de vraag van de consument te voldoen.

  De top vijf wordt afgerond met een drietal Chinese fabrikanten: Xiaomi, Vivo en Oppo. Samen claimden ze een deel van de markt van 34 procent. Een ding om op te merken over de manier waarop Canalys dingen doet, is dat het OnePlus-zendingen onder Oppo omvat, maar Oppo niet groepeert met zusterbedrijf Vivo. Alle drie zijn eigendom van het Chinese conglomeraat BBK Electronics. Als je op die manier over dingen nadenkt, staat het meestal op de tweede plaats na Samsung als de grootste smartphonefabrikant ter wereld.

  Toch zijn de prestaties van Apple indrukwekkend als je bedenkt dat de Q3-cijfers slechts ongeveer een week iPhone 13 bevatten verkoop. Canalys sprak niet specifiek met de cijfers van het bedrijf, maar het is waarschijnlijk dat de kracht van de toeleveringsketen van Apple het heeft geholpen te gedijen in een uitdagende markt. Het bedrijf is een van de belangrijkste klanten van TSMC en beheert een aanzienlijk deel van zijn chipoutput.

  “De chipsethongersnood is echt aangebroken”, zegt Canalys Principal Analyst Ben Stanton. “De smartphone-industrie streeft ernaar de productie van apparaten zo goed mogelijk te maximaliseren.” Het probleem is dat het aanbodtekort naar verwachting tot ver in 2022 zal aanhouden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]