More

  Netflix ontslaat medewerker wegens lekken van gegevens over controversiële Dave Chappelle-special |

  Netflix heeft een medewerker ontslagen omdat ze vertrouwelijke, commercieel gevoelige informatie over Dave Chappelle’s nieuwe stand-upspecial, The Closer, hebben gedeeld met de media, zo meldt Variety.

  De medewerker wordt beschuldigd van het lekken van gegevens die in Bloomberg verschenen over hoeveel Netflix betaalde voor een handvol shows en stand-upspecials, waaronder The Closer en eerdere Chappelle-contracten. Volgens Bloomberg heeft Netflix $ 24,1 miljoen uitgegeven aan The Closer, vergeleken met $ 23,6 miljoen voor zijn show in 2019, en slechts $ 3,9 miljoen voor Bo Burnham’s Emmy-winnende special Inside. Squid Game, het grootste seriedebuut in de geschiedenis van Netflix, kostte het bedrijf $ 21,4 miljoen, aldus het rapport.

  “We begrijpen dat deze medewerker misschien gemotiveerd was door teleurstelling en gekwetst met Netflix, maar met behoud van een cultuur van vertrouwen en transparantie is de kern van ons bedrijf”, zei het bedrijf in een verklaring aan Variety.

  Netflix-medewerkers en externe gelijkheidsgroepen – waaronder GLADD en de National Black Justice Coalition – hebben opgeroepen om The Closer te verwijderen uit de streamingdienst, met het argument dat het haatdragende transfobe en homofobe retoriek bevat. In de special verdubbelt Chappelle zijn eerdere transfobe opmerkingen en verdedigt hij de onverdraagzaamheid van anti-transfeminist JK Rowling. Vanaf nu is de special nog steeds beschikbaar op Netflix.< /p>

  “Met 2021 op schema om het dodelijkste jaar ooit te worden voor transgenders in de Verenigde Staten – van wie de meerderheid zwarte transgenders zijn – zou Netflix beter moeten weten,” David Johns, uitvoerend directeur van de NBJC,zei tegen CNN. “Het voortduren van transfobie houdt geweld in stand. Netflix moet The Closer onmiddellijk van zijn platform halen en zich rechtstreeks verontschuldigen bij de transgendergemeenschap.”

  Netflix-leidinggevenden hebben weinig publiekelijk gezegd over de controverse, hoewel CEO Ted Sarandos naar verluidt zei in een interne memo dat The Closer te populair was om te verwijderen.

  De ontslagen werknemer was een leider van de interne trans-resourcegroep van het bedrijf en hielp bij het organiseren van een staking uit protest tegen de behandeling door Netflix van de Chappelle-special, The Verge gemeld. De staking is gepland op 20 oktober. De voormalige werknemer is zwart en zwanger, en sprak zich eigenlijk uit tegen lekken met collega’s, met het argument dat ze de staking zouden kunnen schaden, volgens The Verge.

  Eerder deze maand schorste Netflix een trans-software-engineer die haar tweette afkeuring van de Chappelle special. De werknemer werd een dag later hersteld en Netflix zei dat de schorsing te wijten was aan een niet-gerelateerde kwestie.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]