More

  Jack Dorsey zegt dat Square ‘overweegt’ een Bitcoin-mijnsysteem te bouwen |

  Jack Dorsey zegt dat Square “overweegt” om zijn eigen Bitcoin-mijnsysteem te bouwen met behulp van aangepaste silicium en open source-software. “Square overweegt een Bitcoin-mijnsysteem te bouwen op basis van op maat gemaakte silicium en open source voor individuen en bedrijven over de hele wereld”, schreef Dorsey vrijdag in een Twitter-thread.

  Hij voegde eraan toe dat een dergelijk project een vergelijkbare aanpak zou volgen als de bitcoin hardware wallet waar Square eerder deze zomer aan begon te werken. Maar het bouwen van een mijnsysteem zou voor het betalingsbedrijf aanzienlijk ingewikkelder zijn dan alleen het bouwen van een portemonnee. Het maken van aangepaste chips is, zoals Dorsey opmerkt, “erg duur”, en zou nieuw terrein zijn voor het betalingsbedrijf, dat een groot voorstander is van Bitcoin.

  “Mijnbouw moet efficiënter worden”, Dorsey schreef. “Het streven naar schoon en efficiënt energieverbruik is geweldig voor de economie, impact en schaalbaarheid van Bitcoin. Energie is een probleem op systeemniveau dat innovatie vereist op het gebied van silicium, software en integratie.”

  3/Siliciumontwerp is te geconcentreerd in een paar bedrijven. Dit betekent dat het aanbod waarschijnlijk te beperkt is. De ontwikkeling van silicium is erg duur, vereist investeringen op lange termijn en kan het beste nauw worden gekoppeld aan software- en systeemontwerp. Waarom doen niet meer bedrijven dit werk?

  — jack⚡️ (@jack) 15 oktober 2021

  Net als bij zijn eerdere tweets over plannen voor de hardwareportemonnee, deelde Dorsey niet veel details over hoe de mijnsysteem echt zou werken. Maar hij zei dat het doel zou zijn om mijnbouw efficiënter en toegankelijker te maken voor meer mensen, wat twee van de belangrijkste problemen met betrekking tot cryptocurrency-mining zou kunnen aanpakken.

  Bitcoin-gerelateerd stroomverbruik heeft de afgelopen tijd recordhoogtes bereikt jaren, wat grote zorgen opriep over de impact van de cryptocurrency op de klimaatverandering. Mijnbouw heeft ook de prijzen en schaarste van GPU’s opgedreven, waardoor het voor de gemiddelde cryptoliefhebber steeds moeilijker wordt om zelf te minen.

  Ons team onder leiding van @jessedorogusker zal het diepgaande technische onderzoek starten dat nodig is om dit project op zich te nemen. We zijn benieuwd naar uw mening, ideeën, zorgen en samenwerking. Moeten we dit doen? Waarom of waarom niet? We zullen deze thread bijwerken terwijl we onze beslissingen nemen. En nu over naar Jesse.

  — jack⚡️ (@jack) 15 oktober 2021

  “Bitcoin-mining zou net zo eenvoudig moeten zijn als het aansluiten van een rig op een stroombron”, zei Dorsey. Of Square dat wel of niet zal zijn Hij zei dat het bedrijf “het diepgaande technische onderzoek zal starten dat nodig is om dit project op zich te nemen”, en hoopt in de tussentijd feedback op het idee te krijgen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]