More

  Apple neemt een nieuwe HomePod-softwareleider aan te midden van problemen op de luidsprekermarkt |

  Te midden van worsteling om vooruitgang te boeken op de markt voor slimme luidsprekers, heeft Apple volgens Bloomberg’s Mark Gurman een nieuwe HomePod-softwarekop ingehuurd. Het bedrijf heeft naar verluidt Afrooz Family aan boord gehaald, die samen met voormalig Apple-ontwerper Christopher Stringer mede-oprichter was van de high-end audio-startup Syng.

  Apple’s HomePod van $ 349 kwam in 2018 en kreeg zeer gemengde recensies en werd vroegtijdig stopgezet jaar. Het bedrijf heeft merkbaar niet kunnen concurreren met rivalen op het gebied van slimme luidsprekers, met name de Alexa-aangedreven Echo-apparaten van Amazon en de Assistent-luidsprekerfamilie van Google.

  Familie werkte tussen 2012 en 2016 voor Apple en maakte deel uit van het oorspronkelijke HomePod-team voordat Syng begon. Dat bedrijf wilde een “revolutionaire” luidspreker ontwikkelen om meeslepende audio te produceren, maar ontwikkelde uiteindelijk een nogal niche-luidspreker van $ 1800. Het vorige hoofd van de HomePod-software, Jason Harrison, verliet Apple vorig jaar voor Airbnb.

  Apple’s nieuwste luidsprekerproduct is de HomePod mini van $ 99, die we in onze -recensie beschreven als een ‘acceptabel Echo-alternatief’. Dat apparaat heeft naar verluidt de verkoop een beetje geholpen, maar heeft volgens Bloomberg niet veel indruk gemaakt op een markt die wordt gedomineerd door Amazon en Google.

  Het grootste probleem met de slimme luidsprekers van Apple zijn mogelijk Siri en HomeKit , die niet zo breed worden ondersteund als Alexa en Google Assistant. De originele HomePod was bij de lancering ook behoorlijk duur. Om door te breken, moet Apple mogelijk zijn aanpak veranderen en de integratie blijven verbeteren – zoals onlangs deed met een HomePod mini-update waardoor het werkte met Apple TV. Volgens Gurman is het primaire doel van Apple om de HomePod- en Apple TV-hardware samen te voegen.

  Apple houdt maandag zijn Unleashed-evenement, waar naar verwachting nieuwe MacBooks en mogelijk AirPods worden gelanceerd, maar er zijn geen geruchten dat er binnenkort een nieuw HomePod-product komt.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]