More

  Volvo onthult zijn eerste voertuig gemaakt van fossielvrij staal |

  Array

  Een paar maanden geleden werkte Volvo samen met de Zweedse staalproducent SSAB om een ​​staalsoort te ontwikkelen die het voor zijn voertuigen kan gebruiken en die geen fossiele brandstoffen gebruikt. Nu heeft de autofabrikant onthuld wat volgens hem ‘s werelds eerste voertuig is gemaakt van fossielvrij staal: een vierwielige volledig elektrische lastdrager gemaakt voor steengroeven en mijnbouw. Behalve dat hij geen broeikasgassen uitstoot, is hij ook autonoom en kan hij een voorgeprogrammeerde route volgen om materialen naar een bouwplaats te transporteren.

  SSAB produceert fossielvrij staal door de tijdens het productieproces gebruikte kolen te vervangen door waterstof uit elektrolyse. Zoals Forbes opmerkt, is het hele voertuig echter niet bepaald fossielvrij, omdat het staal dat wordt gebruikt voor de componenten van externe leveranciers, zoals de elektromotor, met traditionele middelen is gemaakt. Toch vertelde Volvo Group CTO Lars Stenqvist de publicatie dat “de meerderheid van het staal” in het voertuig fossielvrij is. Hij zei dat drie ton van het gewicht van 8,2 ton van de koerier is gemaakt van groen staal van SSAB, en die acht ton bevat andere zware componenten zoals de banden van het voertuig.

  Volvo is van plan om op kleine schaal te gaan produceren voor het voertuig. voertuig volgend jaar en om de productie op te schalen, afhankelijk van de beschikbaarheid van staal van SSAB. De Zweedse fabrikant hoopt in 2026 te beginnen met de massaproductie van zijn fossielvrije staal, dus tegen die tijd zullen er wellicht meer Volvo-voertuigen van het materiaal worden gemaakt.

  Martin Lundstedt, President en CEO van Volvo Group, zei in een verklaring:

  “Dit initiatief met SSAB zet de maatstaf voor een fossielvrije toekomst. Net zoals de naties van de wereld samenkomen op COP26 om klimaatverandering aan te pakken, zo moeten organisaties en industrieën ook werken in samenwerking om innovatieve nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor een toekomst zonder uitstoot van broeikasgassen Volvo Group zet zich in voor baanbrekende partnerschappen zoals deze met SSAB om aantrekkelijke, veilige en efficiënte nieuwe voertuigen en machines te ontwikkelen die de weg vrijmaken voor een duurzamer transport- en infrastructuursysteem voor de toekomst.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]