More

  Huisrekening zou Sectie 230-bescherming voor ‘kwaadaardige’ algoritmen beperken |

  Array

  Het congres hoopt opnieuw onder bepaalde omstandigheden de veiligheidsmaatregelen van Sectie 230 te beperken. Rep. Frank Pallone en andere huisdemocraten introduceren een wetsvoorstel, de Justice Against Malicious Algorithms Act (JAMA), die internetplatforms aansprakelijk stelt wanneer ze “bewust of roekeloos” algoritmen gebruiken om inhoud aan te bevelen die leidt tot fysieke of “ernstige emotionele” leed. Ze zijn bezorgd dat online giganten zoals Facebook bewust schadelijk materiaal vergroten en dat bedrijven verantwoordelijk moeten worden gehouden voor deze schade.

  De belangrijkste sponsors, waaronder vertegenwoordigers Mike Doyle, Jan Schakowsky en Anna Eshoo, wezen op klokkenluider Frances Haugen’s Senaat getuigenis als vermeend bewijs van misbruik van Facebook’s algoritme. Haar verklaringen waren het bewijs dat Facebook misbruik maakte van Section 230 van de Communications Decency Act, “veel verder dan de bedoeling van het congres”, aldus Eshoo. Haugen beweerde dat Facebook wist dat zijn sociale netwerken schadelijk waren voor kinderen en “verdeeldheid en extreme” inhoud verspreidden.

  De rekening is alleen van toepassing op services met meer dan 5 miljoen maandelijkse gebruikers en dekt niet de basis online infrastructuur ( zoals webhosting) of door de gebruiker gespecificeerde zoekopdrachten. JAMA zal op 15 oktober naar de Tweede Kamer gaan.

  Net als bij eerdere voorgestelde hervormingen, zijn er geen garanties dat JAMA wet wordt. Op voorwaarde dat het door het Huis wordt aangenomen, moet een gelijkwaardige maatregel nog steeds een Senaat goedkeuren die vijandig stond tegenover sommige Democratische wetsvoorstellen. De partijen zijn het van oudsher oneens over hoe sectie 230 moet worden gewijzigd – Democraten zijn van mening dat het niet genoeg gematigdheid vereist voor haat en verkeerde informatie, terwijl Republikeinen beweerden dat het censuur van conservatieve standpunten mogelijk maakt. De vagere concepten van het wetsvoorstel, zoals ‘roekeloos’ gebruik van algoritmen en emotionele schade, zouden de angst voor te brede interpretaties kunnen wekken.

  Het wetsvoorstel kan echter nog steeds een bericht sturen, zelfs als het sterft. Pallone en de andere JAMA-supporters beweren dat de “tijd voor zelfregulering voorbij is” – ze zijn er niet langer van overtuigd dat zwaargewichten van sociale media zoals Facebook zich kunnen verontschuldigen, een paar veranderingen kunnen doorvoeren en doorgaan. Dit zal niet per se leiden tot een strikter gereguleerde sociale-mediaruimte, maar het kan sociale netwerken meer onder druk zetten om ingrijpende beleidswijzigingen door te voeren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]