More

  HTC’s Vive Flow is een lichtgewicht VR-headset van $ 499, gebouwd voor entertainment en welzijn |

  Array

  HTC lanceert vandaag een lichtgewicht headset die is ontworpen om het verschil tussen een zelfstandige VR-headset en een persoonlijke bioscoop te splitsen. De HTC Vive Flow is een bril met een gewicht van slechts 189 gram (6,6 pounces) die kan worden gecombineerd met een smartphone, zodat je wat VR-content kunt afspelen of gewoon tv kunt kijken. Het wordt op de markt gebracht als zowel een stukje technologie om je bezig te houden als een apparaat om je mentale welzijn te verbeteren.

  Natuurlijk wil het bedrijf niet te veel praten over de technologie binnen Flow, maar liever focus op wat het kan. Wat we echter wel weten, is dat het twee “1.6K” -schermen heeft met een verversingssnelheid van 75 Hz en een gezichtsveld van 100 graden. Er is op zich geen batterij, behalve een kleine cel die is ontworpen om ervoor te zorgen dat hij veilig wordt uitgeschakeld als Flow wordt losgekoppeld van de stroombron waarop je de USB-C-kabel hebt aangesloten.

  Afbeelding van de HTC Flow en zijn harde draagtas betreft dat het in dit opzicht persoonlijk isHTC

  Het betekent dat bijziende mensen hun bril niet hoeven te dragen wanneer ze Flow gebruiken, omdat ze de lenzen kunnen instellen op hun comfortniveau.

  Om ervoor te zorgen dat Flow echt draagbaar is, heeft HTC een vermogensbudget van 7,5 watt, de bovengrens voor de oplaadspecificatie van USB 3. Het betekent dat je dit ding van elke compatibele batterij (of je telefoon, in een mum van tijd) en een standaardaansluiting via een USB-C-kabel kunt gebruiken. Een deel van dat sap gaat naar een kleine actieve ventilator voor de neus, die koude lucht over je gezicht trekt en warme lucht uit de bovenste ventilatieopeningen van de Flow duwt.

  HTC

  HTC besteedde ook veel tijd aan het praten over hoe het dubbele scharniersysteem ervoor zal zorgen dat het brilachtige frame van de Flow comfortabel op ieders hoofd zal zitten. Een paar luidsprekers ingebed in de armen bieden wat ons is verteld, ruimtelijke audio van verrassend hoge kwaliteit is, en stevig gezien hun relatieve grootte.

  Dat beperkt het aantal ervaringen dat je met de uitrusting kunt beleven, maar je zou toch nauwelijks Half Life: Alyx op dit ding kunnen spelen. Een paar cameralenzen die naar voren gericht zijn, zullen, wanneer de functie klaar is, de Flow in staat stellen om je handen te volgen voor meer meeslepende VR.

  Het is de moeite waard om te zeggen dat dit niet het geval is, en zoals ik het begrijp, kan nooit een AR-headset worden in zijn huidige vorm. Die lenzen bieden blijkbaar niet veel doorgang (buiten wat nodig is voor bewegingsregistratie) en dit is er sowieso niet voor ontworpen.

  HTC zegt dat de focus van Flow’s content ligt op “welzijn, hersentraining, productiviteit” en “light gaming”, met apps als Color Connect VR, Space Slurpies en VR-meditatie-app Tripp. De headset heeft toegang tot een speciale versie van Viveport Infinity, die een brede bibliotheek met Flow-compatibele inhoud biedt voor een maandelijks bedrag van $ 5,99. Het bedrijf voegde eraan toe dat als gebruikers tegen het einde van de dag in de Flow willen mediteren, er een blauwlichtfilter in werking treedt om ervoor te zorgen dat je beter kunt slapen.

  HTC

  Als je op zoek bent naar een pre-order voor de Vive Flow, dan zijn de pre-orders van HTC Vive Flow vanaf vandaag met verzending naar verwachting beginnen in november.

  Als je dit doet, krijg je de flesachtige harde draagtas, evenals zeven extra VR-content die er gratis in wordt gegooid.

  Natuurlijk is Flow na vele van deze details waren van tevoren gelekt. Een van de voor de hand liggende knelpunten is de hogere prijs in vergelijking met de Quest 2, hoewel HTC duidelijk was om het idee te verdrijven dat de producten gelijk waren. Flow is tenslotte geen op zichzelf staande headset en HTC gelooft dat de lichtere, elegantere hardware fans zal winnen in de gezondheids- en fitnessmarkt.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]