More

  Google’s Pocket Gallery-kunstmuseumervaringen komen naar het web |

  Array

  De Pocket Gallery van Google kwam in 2018, waardoor gebruikers met AR-smartphones kunstwerken van onder meer Vermeer en Klimt kunnen zien, zelfs stukken die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Nu stelt Google de tentoonstellingen open voor iedereen op internet, zodat je ze kunt verkennen op desktop of mobiele apparaten met of zonder AR-mogelijkheden, zo werd aangekondigd in een trefwoordbericht.

  Tot vandaag was Pocket Gallery in wezen een (te ingewikkelde) AR-ervaring in de Google Arts & Culture-app, waarbij een kunstgalerij op je bureaublad of een ander plat oppervlak werd geplaatst en je verschillende kunstwerken kon ontdekken. Nu hoef je alleen maar de Arts & Culture-website te laden, de sectie Pocket Gallery te vinden, een relevante tentoonstelling in je browser te kiezen en je muis of vinger te gebruiken om rond te scrollen, in te zoomen, enz. 

  Anders , het werkt vrijwel hetzelfde, zodat je kunt bekijken, pannen en inzoomen, tot penseelstreken en verfvlekken op bepaalde stukken. Het biedt ook een geschreven beschrijving samen met audioverhalen voor belangrijke stukken (compleet met een museumachtige echo), die de geschiedenis, betekenis en meer van een kunstwerk beschrijven. Het is een welkome en veel te late verandering, die de educatieve mogelijkheden van Pocket Gallery voor veel meer mensen opent.

  Google Arts & Culture heeft andere virtuele ervaringen, waaronder 360-gradenvideo’s en meer. Samen met de update onthulde Google ook een nieuwe tentoonstelling in de collectie die is gemaakt in samenwerking met Réunion des musées nationaux – Grand Palais in Frankrijk. Het beschikt over 40 mariene meesterwerken uit het paleis van Versailles, het Louvre en elders.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]