More

  Ghost Robotics bond een pistool vast aan zijn robothond |

  Array

  Boston Dynamics, het bedrijf dat het meest wordt geassocieerd met robothonden, verbiedt het bewapenen van zijn Spot-apparaten. Dat is echter niet het geval voor alle fabrikanten van robothonden. Een van hen, Ghost Robotics, toonde een versie van zijn Q-UGV-apparaat waar velen bang voor waren. Het is een robothond met een pistool eraan.

  Ghost Robotics heeft robothonden gemaakt voor het leger en deze week toonde het dit dodelijke model op de jaarlijkse conferentie van de Association of the United States Army in 2021 in Washington DC deze week . Een bedrijf genaamd Sword International bouwde de “special purpose unmanned rifle” (of SPUR) -module. Volgens The Verge heeft het een thermische camera voor nachtelijk gebruik, een effectief bereik van 1,2 km (iets minder dan driekwart mijl) en een 30x optische zoom.

  Nieuwste letaliteit 6.5 #creedmoor sniper-payload van @SWORDINT. Bekijk de nieuwste payloads van partners @AUSAorg Wash DC. US en geallieerde #sof #warfighter uitgerust houden met de laatste innovaties. @USSOCOM #defense #defence #NationalSecurity #drone #robotics pic.twitter.com/Dvk6OvL3Bu

  — Ghost Robotics (@Ghost_Robotics) 11 oktober 2021

  “Dankzij zijn zeer capabele sensoren kan de SPUR werken in een omvang van de omstandigheden, zowel overdag als ‘s nachts”, luidt een blurb op de website van Sword. “De Sword Defense Systems SPUR is de toekomst van onbemande wapensystemen, en die toekomst is nu.”

  Het is onduidelijk hoe autonoom een ​​met SPUR uitgeruste Q-UGV in het veld zal zijn, zoals Popular Science opmerkt. Het valt nog te bezien of een menselijke operator de robot naar een anders moeilijk bereikbare positie zal leiden en handmatig zal richten en schoten zal nemen (wat waarschijnlijker lijkt), of dat de robot de dingen helemaal zelf zal afhandelen. Hoe dan ook, het is een verontrustend vooruitzicht, en dat is voordat we de mogelijkheid krijgen dat vijandelijke hackers de controle over deze machines overnemen.

  Alsof een robothond met een pistool eraan niet dystopisch genoeg was, tweette Ghost Robotics over een Q-UGV met een ander soort lading: een Lockheed Martin-drone en een Digital Force Technologies-reconsensor. Sniper robot honden. Vliegende robot spionnenhonden. De toekomst ziet er gewoon rooskleurig uit, nietwaar?

  Kijk eens… robothond met vleugels… Nieuw laadvermogen met @LockheedMartin Indago #drone en Digital Force Technologies recon-sensor voor een breed scala aan #warfighter-mogelijkheden @ausaorg #ausa2021. #defense #defence #qugv #specialforces pic.twitter.com/AxuNs3r8PI

  — Ghost Robotics (@Ghost_Robotics) 13 oktober 2021

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]