More

  De laatste poging van Facebook om lekken in te perken lekte onmiddellijk uit |

  Array

  Facebook voert zijn strijd tegen leakers op na de onthullingen van klokkenluider Frances Haugen. Volgens The New York Times beperkt Facebook de toegang tot enkele interne groepen die zich bezighouden met ‘gevoelige’ kwesties zoals veiligheid en verkiezingen. Dat de wijziging, die werd aangebracht om verdere lekken te voorkomen, onmiddellijk uitlekte, is zowel zeer amusant als symbolisch voor enkele van de grotere problemen waarmee het bedrijf momenteel wordt geconfronteerd.

  Sinds Haugen zichzelf bekendmaakte als de klokkenluider, is een van de meer opmerkelijke aspecten van haar verhaal is dat de documenten die ze aan het Congres en de Securities and Exchange Commission heeft verstrekt, breed toegankelijk waren voor werknemers. De documenten bevatten dia’s waarin het onderzoek van het bedrijf naar de geestelijke gezondheid van tieners wordt beschreven, evenals talloze memo’s over hoe het bedrijf omgaat met regels voor VIP’s, verkeerde informatie en andere netelige kwesties.

  Zoals The Times opmerkt, is de reden hiervoor documenten zo gemakkelijk beschikbaar waren, komt omdat Facebook al lang een open cultuur heeft die delen bevordert. En werknemers gaan vaak zelf naar het interne communicatieplatform Workplace om controversiële kwesties te bespreken waarmee het bedrijf te maken heeft.

  Maar nu neemt het sociale netwerk afstand van die openheid. Het bedrijf maakt een aantal interne groepen privé en zal volgens het rapport werknemers verwijderen “van wie het werk niet gerelateerd is aan veiligheid en beveiliging”. “Gevoelige integriteitsdiscussies zullen in de toekomst plaatsvinden in gesloten, samengestelde forums”, vertelde het bedrijf de werknemers in een memo.

  Aan de ene kant lijkt het feit dat het nieuws over de verandering onmiddellijk gelekt heeft dat te bevestigen. het bedrijf is in feite meer lek dan het in de afgelopen jaren is geweest. Maar het zou ook kunnen wijzen op toenemende onrust onder werknemers, van wie sommigen naar verluidt bezorgd zijn dat het afschermen van teams die aan belangrijke kwesties werken uiteindelijk meer kwaad dan goed zou doen.

  Het onderstreept ook hoezeer Facebook nog steeds aan het wankelen is. uit de onthullingen van Haugen. Naast de hoorzitting van de Senaat vorige week, zal Haugen naar verwachting de beperkte commissie die de opstand van 6 januari onderzoekt, informeren, evenals Europese wetgevers die het bedrijf onderzoeken. De SEC lijkt ook haar beweringen te onderzoeken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]