More

  Bird gaat sensoren testen die rijden op trottoirs voorkomen |

  Array

  Als je in een stad woont waar deelscooters beschikbaar zijn, is de kans groot dat er iemand langs is gereden terwijl je op het trottoir liep. Het is een probleem waar lokale overheden over de hele wereld vanaf dag één mobiliteitsbedrijven op aandringen. En na sinds 2019 aan het probleem te hebben gewerkt, denkt Bird dat het een oplossing heeft.

  In samenwerking met een bedrijf genaamd U-blox heeft het bedrijf een aangepaste multisensor- en GPS-module ontwikkeld die naar eigen zeggen veel nauwkeuriger is dan andere oplossingen om te detecteren wanneer iemand met een scooter een stoep oprijdt. Wanneer je met een Bird-scooter die is uitgerust met de module op een stoep rijdt, zal deze een hoorbaar geluid produceren en een melding naar je smartphone sturen. Het voertuig zal ook langzaam en soepel tot stilstand komen.

  Bird test de technologie in Milwaukee en San Diego en is van plan het in de toekomst naar Madrid en andere steden te brengen.

  Voor Bird was het een lange reis om op dit punt te komen. Op een gegeven moment probeerde het bedrijf AI-ondersteunde camera’s te gebruiken voor trottoirdetectie, maar ontdekte dat ze twee problemen gaven. Ten eerste zouden ze een kwetsbaar onderdeel hebben toegevoegd aan een voertuig dat al vaak is vernield. Ten tweede, het trainen van de machine learning-software die deze camera’s zou aansturen, zou moeilijk zijn gebleken vanwege de manier waarop de wegeninfrastructuur in verschillende landen eruit kan zien. Volgens Bird is het voordeel van zijn nieuwste oplossing dat het een oplossing is die op grote schaal kan worden geïmplementeerd zonder zich zorgen te maken over het weer of vandalisme.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]