More

  Amazon India zou producten hebben gekopieerd en zijn eigen versies hebben gepromoot in zoekopdrachten |

  Array

  Amazon zou naar verluidt ‘een systematische campagne hebben gevoerd’ om de producten van andere bedrijven in India te kopiëren en zoekresultaten te gebruiken om zijn eigen versies te promoten. Reuters verzamelde duizenden pagina’s met interne documenten, waaronder e-mails en bedrijfsplannen waarin de praktijken worden beschreven.

  Een huismerkteam in India (dat aan de eigen producten van het bedrijf werkt) gebruikte gegevens van Amazon’s marktplaats in het land om en richt op goederen en maak knockoff-versies, meldde het bureau. Het doel was om “referentie”- of “benchmark”-waren te vinden en deze te kopiëren. Een document uit 2016 bevat een plan voor een Amazon-merk genaamd Solimo, dat is afgestemd op de Indiase markt. Het doel was om “informatie van Amazon.in te gebruiken om producten te ontwikkelen en vervolgens het Amazon.in-platform te gebruiken om deze producten aan onze klanten op de markt te brengen.”

  Het document gaf aan dat de huismerkengroep ernaar streefde partnerschappen te vormen met de fabrikanten van de benchmarkitems, omdat die bedrijven “unieke processen gebruiken die de eindkwaliteit van het product beïnvloeden”. Het team probeerde inzichten van de fabrikanten te krijgen en de zogenaamde “Tribal Knowledge” in zijn eigen versies te gebruiken om “de kwaliteit volledig af te stemmen op ons referentieproduct”.

  Nadat het de knock-offs had gemaakt, manipuleerde het bedrijf zoekresultaten met een methode genaamd “search seeding”, zodat AmazonBasics- en Solimo-items bovenaan de pagina zouden verschijnen, volgens het document. Het bedrijf gebruikte ook “agressief” een techniek genaamd “zoekacties op pc, mobiel en app om Solimo-producten specifiek te promoten bij relevante zoekopdrachten van klanten uit ‘Alle producten zoeken’ en zoeken op categorie”, aldus het document. Sparkles zijn de banners die boven de zoekresultaten worden geplaatst.

  “Omdat Reuters de documenten of hun herkomst niet met ons heeft gedeeld, kunnen we de juistheid of anderszins van de informatie en beweringen zoals vermeld niet bevestigen,” een Dat zegt een Amazon-woordvoerder in een verklaring aan . “Wij zijn van mening dat deze beweringen feitelijk onjuist en ongefundeerd zijn.”

  “Amazon identificeert selectielacunes op basis van klantvoorkeuren alleen op geaggregeerd niveau en deelt deze informatie met alle verkopers”, voegde de woordvoerder eraan toe. “Het beleid van Amazon verbiedt ten strengste het gebruik of het delen van niet-openbare, verkoper-specifieke gegevens ten behoeve van elke verkoper, inclusief verkopers van huismerken. Dit beleid is in ons hele bedrijf uniform van toepassing op alle medewerkers — onze interne teams krijgen regelmatig trainingen over applicatie en we onderzoeken grondig alle meldingen van werknemers die in strijd met dit beleid handelen.”

  Dit is verre van de eerste keer dat we berichten hebben gehoord dat Amazon de producten van andere bedrijven zou kopiëren. In de loop der jaren is het bedrijf beschuldigd van het klonen van de Instant Pot, Allbirds-sneakers en een cameratas van Peak Design om er maar een paar te noemen. Een onderzoek van de Wall Street Journal uit 2020 wees ook uit dat Amazon verkoopgegevens van producten van derden op zijn platform bestudeerde om het ontwerp en de prijsstelling van zijn eigen goederen te informeren.

  Regelgevers in India, de VS en Europa hebben Amazon als doelwit genomen. wegens vermeende concurrentiebeperkende praktijken. Reuters wijst erop dat een onderzoek in India onderzoekt of het bedrijf zijn eigen merkartikelen op oneerlijke wijze promootte.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]