More

  LG dekt bijna de volledige kosten van GM’s Chevy Bolt EV-terugroepactie |

  Array

  GM vervangt misschien tienduizenden Bolt EV-batterijen, maar voor de meeste daarvan hoeft het niet te betalen. De autofabrikant heeft een deal gesloten waarbij LG bijna alle kosten betaalt die gepaard gaan met het terugroepen van de Chevy Bolt EV en EUV, waarbij GM schat dat LG $ 1,9 miljard van de $ 2 miljard aan kosten zal “compenseren”. GM zal dat financiële herstel erkennen in zijn inkomsten over het derde kwartaal.

  Het merk zei blij te zijn een overeenkomst te sluiten met een “gewaardeerde en gerespecteerde leverancier”. Dat gezegd hebbende, lijdt het weinig twijfel dat GM de deal gebruikt om de schuld om te buigen – het benadrukte dat de terugroepactie werd veroorzaakt door “fabricagefouten” in LG-batterijen. LG ontdekte problemen met de anode- en kathode-anodescheider die, samen, de kans op batterijbranden zouden kunnen vergroten.

  LG heeft sindsdien de batterijproblemen aangepakt en de productie hervat. De directe kosten van de terugroepactie kunnen echter secundair zijn. Beide bedrijven hebben hun relatief fragiele reputatie op het gebied van elektrische voertuigen geraakt – het ziet er niet goed uit voor GM in het bijzonder wanneer zijn twee belangrijkste EV’s van de weg moeten worden gehaald, al is het maar voor even. GM’s Hummer EV en elektrische pickups zouden dat beeld kunnen herstellen, maar dat zal op korte termijn niet veel helpen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]