More

  Google klaagt Epic Games aan voor het omzeilen van vergoedingen voor in-app-aankopen |

  Array

  Google heeft Epic Games aangeklaagd wegens in-app-aankopen op Fortnite en zegt dat het zijn Play Store-ontwikkelaarsovereenkomst “opzettelijk heeft geschonden”, meldt ZDNet. Epic daagde Google oorspronkelijk in augustus voor de rechter, kort nadat het een klacht had ingediend tegen, en werd vervolgd door, Apple. “Epic is ook onterecht verrijkt ten koste van Google”, aldus het bedrijf in zijn klacht.

  Ter herinnering: Epic heeft Google aangeklaagd voor het verwijderen van Fortnite uit de Play Store nadat een “Mega Drop”-update spelers een manier gaf om Play te omzeilen en afgeprijsde items te krijgen. Google dwong OnePlus later een deal te verbreken waarbij de Fortnite-launcher vooraf op zijn OnePlus 8-smartphone was geïnstalleerd, de Play Store zou omzeilen en de commissie van Google op in-app-aankopen zou elimineren.

  Google verklaarde dat Android-ontwikkelaars, in tegenstelling tot de App Store van Apple, niet gedwongen zijn om Google Play te gebruiken. “Ze kiezen ervoor om het te gebruiken wanneer ze de keuze krijgen tussen Android-appstores en distributiekanalen”, aldus de klacht. “Google ondersteunt die keuze via Android zelf, het beleid van Google Play en de overeenkomsten van Google met ontwikkelaars en apparaatfabrikanten.”

  In tegenstelling tot concurrenten zoals Apple, vereist Google niet dat Android-gebruikers of -ontwikkelaars Google Play gebruiken om te downloaden , installeer of distribueer apps op Android.

  Dat argument wordt echter gecompliceerd door documenten die zijn ontzegeld in de oorspronkelijke rechtszaak van Epic tegen Google. Ze toonden aan dat Google andere game-ontwikkelaars en telefoonmakers zoals LG en Motorola betaalde om exclusief de Play Store te gebruiken in plaats van andere winkelopties aan te bieden. Dat is een van de redenen die worden aangehaald door de 38 Amerikaanse staten en territoria die een antitrustzaak tegen Google hebben aangespannen, in dezelfde federale rechtbank in Californië waar Epic zijn eigen claim indiende.

  In 2018 bood Google naar verluidt Epic tot $ 208 miljoen aan om Fortnite naar de Play Store te brengen, waardoor de gebruikelijke 30 procent afname met ongeveer vijf procent werd verminderd. Volgens dezelfde gerechtelijke documenten was Google zo bezorgd over een mogelijk verlies van Play Store-inkomsten dat het zelfs overwoog om Epic over te nemen.

  Epic kreeg een gemengd oordeel in zijn rechtszaak met Apple. Aan de ene kant beval rechter Yvonne Gonzalez Rogers Apple om App Store-regels te schrappen die ontwikkelaars beletten in-app-links naar betaalsites toe te voegen. Aan de andere kant oordeelde ze dat Apple niet concurrentiebeperkend was op basis van de Californische wet en beval ze Epic om Apple $ 3,6 miljoen te betalen. Beide partijen zijn tegen die uitspraak in beroep gegaan en Apple heeft gezegd dat het Fortnite niet terug in de winkel zal laten totdat alle beroepen zijn opgelost.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]