More

  Google Cloud toont gebruikers hun bruto CO2-uitstoot |

  Array

  Google Cloud heeft tools toegevoegd waarmee gebruikers een beter inzicht krijgen in hun impact op het milieu als onderdeel van de bredere inspanningen van het bedrijf om klimaatverandering tegen te gaan. De functie Carbon Footprint toont de bruto CO2-uitstoot gekoppeld aan het elektriciteitsverbruik van iemands Cloud Platform-gebruik. Het geeft de emissies in de loop van de tijd weer en kan de gegevens uitsplitsen per project, product en regio.

  Bedrijven kunnen deze informatie in hun eigen emissiegegevens verwerken voor interne audits en CO2-openbaarmakingen (ze kunnen de gegevens naar bijvoorbeeld Salesforce Sustainability Cloud). Google benadrukte dat de cijfers betrekking hebben op de bruto CO2-uitstoot van een gebruiker, aangezien het bedrijf al meer dan tien jaar CO2-neutraal is. Het is van plan om tegen 2030 volledig op koolstofvrije energie te draaien.

  Google Cloud zal ook applicaties markeren die niet in gebruik zijn, evenals hun CO2-uitstoot. Google suggereert dat het verwijderen van apps die zijn geïdentificeerd door de Unattended Project Recommender, bedrijven zal helpen beveiligingsrisico’s te verminderen, de kosten te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

  Google #EarthEngine is nu als preview beschikbaar voor commerciële klanten via Google Cloud Platform. We bouwen voort op onze lange staat van dienst op het gebied van milieu-impact om bedrijven en overheden in staat te stellen vooruitgang te boeken op het gebied van klimaatactie. https://t.co/j2EXcalf4h

  — Google Earth (@googleearth) 12 oktober 2021

  Daarnaast brengt Google Earth Engine naar het Cloud Platform voor geselecteerde gebruikers. Met behulp van satellietbeelden, datasets en andere tools kunnen bedrijven Earth Engine gebruiken om “veranderingen in het aardoppervlak te volgen, te volgen en te voorspellen” veroorzaakt door extreme weersomstandigheden of menselijke activiteit. Dat, zegt Google, stelt bedrijven in staat om risico’s te verminderen en te beperken, “weerbaarder te worden tegen bedreigingen van de klimaatverandering” en geld te besparen. Bedrijven kunnen via Google Cloud toegang tot Earth Engine aanvragen.

  Vorige week heeft Google een reeks functies onthuld die de milieu-impact van consumentenkeuzes benadrukken. Shopping-resultaten kunnen groenere opties promoten, terwijl Google Flights voor bijna alle reizen schattingen van de CO2-uitstoot begon te tonen. Het Nest Renew-programma kan je thermostaat in- of uitschakelen, afhankelijk van de beschikbaarheid van schone energie. Daarnaast hoopt Google AI te gebruiken om de efficiëntie van verkeerslichten te verbeteren en de vervuiling door stilstaande auto’s te verminderen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]