More

  GM begint teruggeroepen Chevy Bolt-batterijen te vervangen |

  Array

  Na meerdere productievertragingen is de laatste terugroepactie van Chevy Bolt EV officieel van start gegaan. Volgens Ars Technica is GM begonnen met het vervangen van de batterijpakketten van de getroffen voertuigen. De automaker neemt contact op met Bolt-eigenaren met auto’s die eerst “tijdens specifieke bouwtijdframes” zijn vervaardigd. Zodra u uw EV bij een Chevy-dealer hebt afgeleverd, duurt het vervangingsproces ongeveer twee dagen. Elk nieuw pakket wordt geleverd met een garantie van acht jaar of 100.000 mijl.

  Het vervangen van de batterij van elke Chevy Bolt die tussen 2017 en 2019 is geproduceerd, kost GM naar verwachting meer dan $ 1,8 miljard. De fout die leidde tot de branden die de terugroepactie noodzakelijk maakten, vloeide voort uit een paar gerelateerde problemen. Een probleem met het oorspronkelijke fabricageproces kan ertoe leiden dat de batterijanoden in de getroffen auto’s scheuren en de kathode-anodescheiders vouwen. Als beide defecten in dezelfde batterij zouden voorkomen, zou deze een grotere kans hebben om vlam te vatten.

  “LG heeft nieuwe productieprocessen geïmplementeerd en heeft met GM samengewerkt om zijn kwaliteitsborgingsprogramma’s te herzien en te verbeteren om vertrouwen te geven in zijn batterijen vooruitgaan, “zei GM vorige maand toen het voor het eerst uitlegde hoe het zou gaan met het vervangen van batterijen. “LG zal deze nieuwe processen in andere faciliteiten invoeren die in de toekomst cellen aan GM zullen leveren.”

  GM zal in november ook beginnen met het uitrollen van nieuwe diagnostische software voor alle Bolt EV’s. Het bedrijf zegt dat de firmware het zal helpen om de auto’s die onderhoud nodig hebben, sneller voorrang te geven.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]