More

  ‘Forza Horizon 5’ hands-on: een Ford Bronco-koortsdroom in de woestijn |

  Array

  Bronco. Elk. Tijd.

  Dit was mijn motto tijdens het spelen van de preview-build van Forza Horizon 5, de nieuwste versie van de open-world raceserie van Playground Games. Horizon is het chille, microdoserende neefje van Forza Motorsport, met festivalvibes, belachelijke racecircuits in weelderige omgevingen en natuurlijk een virtuele garage vol prachtige voertuigen.

  Playground Games

  Horizon 5 speelt zich af in een fictief Mexico, wat het de perfecte plek maakt voor de Ford Bronco 2021, een SUV waar ik al tijden naar uitkijk dan een jaar in het echte leven. Het is het eerste nieuwe model in 25 jaar, het is gestyled naar de eerste generatie Bronco die Ford in 1965 uitbracht, en, het beste van alles, het komt in een cactusgrijze colorway. Echter, om een ​​groot aantal redenen – het wereldwijde chiptekort, de vertragingen in de toeleveringsketen en de enorme kosten van dit alles – zal ik waarschijnlijk niet snel op de pedalen van een nieuwe Bronco stappen.

  Als je het spel start, valt het voertuig uit het vliegtuig en word je met een parachute op de rand van een met sneeuw bedekte vulkaan gedropt. Onmiddellijk rijd je met hoge snelheden, volg je een pad langs de vurige berg en krijg je een gevoel voor de Bronco. Het beweegt als een zwaar stuk machine, kantelt bij snelle bochten en kanonskogels over de weg, stevig en toch gevoelig. (De verplichte, “Ik hou van mijn partners zoals ik van mijn SUV’s hou” komt hier.)

  En dan valt de volgende auto uit de lucht – een pittige Corvette Stingray Coupé uit 2020 die heel anders rijdt dan de Bronco , draaien op een dubbeltje en zwevend over de weg. Na een paar minuten daarmee, parachuteert een Porsche 911 Desert Flyer uit 1989 langs een kudde flamingo’s, zoemend over bospaden met fantastische handling. Ten slotte maakt de Mercedes-AMG One, een supersnelle hybride sportwagen, de rit af in een vliegtuig.

  dims?image_uri=https%3A %2F%2Fs.yimg.comElk van de startvoertuigen heeft zijn eigen gevoeligheden en sterke punten.Dit is het belangrijkste middelpunt van het spel, en het is een feeststemming vol met felroze borden, menigten juichende fans en een onophoudelijk spervuur ​​van vuurwerk, confetti en heteluchtballonnen.

  Dit is waar je bent voor het eerst de kans gekregen om een ​​voertuig te kiezen, en het is de oorsprong van mijn Horizon 5-mantra: Bronco. Elk. Tijd.

  Het is niet zo dat de Bronco het snelste of soepelste voertuig in de game is, maar het voelt goed om door het ruige woestijnlandschap te rollen. Het is het voertuig waarin ik in het echte leven wil rijden, en het geeft ongelooflijk veel voldoening om ermee over bochtige bergwegen te manoeuvreren, door charmante stadsstraten en in het hart van enorme stofstormen.

  Om eerlijk te zijn, ik weet het niet ik kies niet elke keer voor de Bronco – er zijn races die de SUV gewoon niet kan winnen, gezien zijn topsnelheid en brede bochten, en daarvoor zal ik graag een van de sportwagens gebruiken. Maar als het op ontdekken aankomt, ben ik helemaal voor de Bronco.

  Image Credit: Playground Games

  Dat gezegd hebbende, alle voertuigen in Horizon 5 zijn magisch. Ze krijgen scheuren in de ramen en deuken in de deuren, maar ze zijn echt onverwoestbaar en hoeveel backflips ze ook doen, ze landen altijd moe.

  Uiteindelijk is Horizon 5 een met cactussen omzoomde koortsdroom van racen, springen en crashen, en dan resetten en het allemaal opnieuw doen.

  De preview bevat de eerste 90 minuten of zo van Horizon 5, met aanbiedingen een wereldkaart met een handvol races om te voltooien en bonussen die je kunt verdienen door rond te rijden en de omgeving te vernietigen. Er zijn meerdere aanpassingslagen in het spel, van het maken van personages en het toevoegen van accessoires tot voertuigontwerpen en aankopen. De preview eindigt als je je eerste huis van de game ontgrendelt, een prachtige roze casita omringd door cactussen en bergen.

  Ik speel Horizon 5 op Xbox Series S, het middenklasse platform voor deze titel. Het gaat naar pc, Xbox Series X en S en de Xbox One-familie van consoles, en het belangrijkste verschil tussen deze platforms is de grafische betrouwbaarheid en laadtijden. Xbox One-spelers zien laadschermen, terwijl pc- en seriespelers dat niet zien, omdat die platforms kunnen profiteren van SSD’s. Er is ook geen raytracing op de Xbox One-versies.

  Op Series S werkt Horizon 5 soepel en ziet er tot nu toe prachtig uit, met een maximale resolutie van 1920 x 1080 en 60 fps zonder raytracing.

  Playground Games belooft dat de raytracing-modus bij de lancering in de Series S-editie zal zijn. Zelfs zonder de boost is Horizon 5 een genot om naar te kijken, met vier verschillende biomen, dynamisch weer en seizoenen, en dichte, bewoonde omgevingen.

  Na meer dan een jaar van beperkte reizen en verblijf- thuisbestellingen over de hele wereld, Horizon 5 is een heerlijke, gemakkelijke ontsnapping. Het is luchtig en toch intens gedetailleerd, met realistische omgevingen en voertuigen, en het biedt elk type uitdaging dat je maar wilt. Er zijn meerdere moeilijkheidsgraden voor elke race, maar er is ook de mogelijkheid om gewoon rond te rijden, de zijkant van een vulkaan op te rijden of langs het strand te cruisen. Horizon 5 is de ontsnapping die ik nu nodig heb, en bonus, ik mag het doen in de Bronco van mijn dromen.

  Forza Horizon 5 komt uit op 9 november en wordt opgenomen in Xbox Game Geslaagd.

  .

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]