More

  Californië kan generatoren en maaiers op gas tegen 2024 verbieden |

  Array

  Californië zou de verkoop van sommige apparaten op gas kunnen verbieden, waaronder gazonuitrusting, generatoren en hogedrukreinigers. Gouverneur Gavin Newsom tekende afgelopen weekend een wet die regelgevers opdraagt ​​de verkoop van kleine offroad-motoren te verbieden.

  De California Air Resources Board werkte al aan regels in die zin, maar Newsom heeft het agentschap gegeven termijnen voor vaststelling en toepassing van de regeling. Het bureau heeft tot 1 juli de tijd om de regels vast te stellen. De voorschriften zijn van toepassing op motoren die op of na 1 januari 2024 zijn gemaakt, of wanneer dit naar het oordeel van de staatsraad haalbaar is, afhankelijk van wat later is. De wet bepaalt ook dat regelgevers kortingen moeten aanbieden om de kosten van het wisselen van apparatuur te verlagen. In de laatste staatsbegroting is 30 miljoen dollar gereserveerd om de kosten te dekken.

  Het doel van de wet is om de uitstoot te verminderen. Zoals de Associated Press opmerkt, heeft Californië in 1990 emissienormen voor die motoren ingevoerd. Hoewel de uitstoot van auto’s de afgelopen decennia over het algemeen is afgenomen, is dat niet noodzakelijk het geval geweest voor kleine offroad-motoren.

  < Staatsfunctionarissen hebben gezegd dat een bladblazer op gas die een uur wordt gebruikt, dezelfde mate van vervuiling uitstraalt als een Toyota Camry uit 2017 die ongeveer 1.100 mijl aflegt. Er zijn momenteel meer dan 16,7 miljoen apparaten met kleine offroad-motoren in Californië - ongeveer drie miljoen meer dan het aantal personenauto's in de staat.

  Californië pakt de uitstoot van benzinemotoren aan op andere fronten. Vorig jaar zei de California Air Resources Board dat alle vrachtwagen- en bestelwagenfabrikanten tegen 2045 moeten overschakelen op elektrische versies. De staat zal ook de verkoop van nieuwe auto’s en vrachtwagens met verbrandingsmotor tegen 2035 verbieden. Veel autofabrikanten streven ernaar om volledig over te schakelen op elektrische voertuigen tegen die tijd. Een andere nul-emissieregel voor lichte autonome voertuigen zal vanaf 2030 van kracht worden.

  Er zijn al enkele elektrische hogedrukreinigers en grasmaaiers op de markt. Emissievrije generatoren zijn misschien moeilijker te vinden, hoewel sommige bedrijven ook hebben geprobeerd modellen op waterstof te maken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]