More

  Tesla’s Berlijnse Gigafactory zou al in november EV’s kunnen produceren |

  Array

  Tesla’s lang in ontwikkeling zijnde Duitse Gigafactory staat op het punt zijn eerste elektrische auto’s te produceren. Zoals Bloomberg meldt, vertelde bedrijfsleider Elon Musk hen tijdens een evenement op 9 oktober dat de fabriek in Berlijn in november of december met de productie van Model Y-crossovers zou moeten beginnen. De uitdaging, zoals Musk uitlegde, was om de productie op een gezond niveau te brengen.

  De CEO schatte dat de Berlijnse Gigafactory 5.000 tot 10.000 voertuigen per week zou produceren, maar alleen tegen het einde van 2022. De faciliteit zal waarschijnlijk bronbatterijen uit China totdat een Duitse celfabriek klaar is, voegde hij eraan toe. Verwacht niet dat deze nieuwste fabriek een tijdje een betekenisvolle rol zal spelen in de inkomsten van Tesla.

  Dat veronderstelt ook dat de Gigafactory volgens plan doorgaat. Tesla wordt nog steeds geconfronteerd met klachten en rechtszaken over de impact van de fabriek, met name op het milieu, en een openbare raadpleging zal pas op 14 oktober worden afgerond. Er is een kans dat ambtenaren de definitieve goedkeuring weigeren of verdere beloften eisen.

  Tesla heeft gezworen de impact van de fabriek te compenseren door meer bomen te planten dan er werden verwijderd, om nog maar te zwijgen van het minimaliseren van het waterverbruik. Of dat nu genoeg is om de autoriteiten te plezieren, het is duidelijk dat de Europese plannen van Tesla een keerpunt hebben bereikt. De komende weken kunnen beslissen of Tesla in de regio stijgt of strijdt tegen nieuw leven ingeblazen gevestigde exploitanten.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]