More

  Instagram zal tieners aanmoedigen om ‘een pauze te nemen’ |

  Array

  Facebook probeert zijn reputatie te herstellen in de nasleep van de getuigenis van klokkenluider Frances Haugen, en dat omvat beloften van functies die de potentiële schade voor tieners verminderen. CNN en Reuters melden dat Nick Clegg, vice-president van Facebook Global Affairs, beloofde dat Instagram een ​​”pauze”-functie zou introduceren die tieners aanmoedigde om gewoon een tijdje te stoppen met het gebruik van het sociale netwerk. Clegg zei niet wanneer het klaar zou zijn, maar dit was duidelijk bedoeld om verslaving en ander ongezond gedrag te verminderen.

  De manager van de sociale media zei ook dat Facebook tieners zou wegduwen van materiaal in zijn apps dat “misschien niet bevorderlijk zijn voor hun welzijn.” Hij gaf geen details voor deze nieuwe aanpak. Hij suggereerde echter wel dat de algoritmen van Facebook ‘ter verantwoording moeten worden gehouden’, zo nodig ook door regelgeving, om er zeker van te zijn dat de resultaten in de echte wereld overeenkwamen met de bedoelingen.

  De nieuwe methoden zouden enkele van Haugen’s zorgen kunnen wegnemen. Ze beweerde dat Facebook zich ervan bewust was dat zijn algoritmen destructief waren, kinderen naar schadelijk materiaal leidden en slechts een fractie van haatzaaiende uitlatingen verwijderden. Haugen was ook van mening dat het Congres sectie 230 van de Communications Decency Act zou moeten hervormen om de aansprakelijkheid van Facebook voor door algoritmen gekozen inhoud te vergroten, en dat Facebook frictie zou moeten toevoegen om de viraliteit van inhoud te verminderen en gebruikers te dwingen na te denken over berichten in plaats van ze reflexmatig te delen.

  Tegelijkertijd stelt dit Haugen en collega-critici misschien niet tevreden. Pauzes en duwtjes kunnen de blootstelling aan schadelijke inhoud verminderen, maar ze zullen de betreffende inhoud niet verwijderen. De uitspraken van Clegg weerspiegelen ook een bekende strategie bij Facebook. Het houdt ervan om regulering uit te nodigen, maar alleen de regulering waar het zich prettig bij voelt. Hoewel de voorgestelde veranderingen kunnen helpen, kunnen politici meer eisen, deels om te voorkomen dat Facebook zijn eigen regelgeving dicteert.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]