More

  FaceTime-oproepen lijken eindelijk te werken in de VAE |

  Array

  FaceTime is niet beschikbaar geweest in de Verenigde Arabische Emiraten sinds Apple de technologie in 2010 lanceerde, maar dat beleid is misschien versoepeld – in ieder geval voor een korte tijd. De AP meldt dat FaceTime-oproepen vanaf 10 oktober plotseling werkten in de VAE, waardoor degenen met de app (niet beschikbaar op Apple-apparatuur die in de VAE wordt verkocht) video- en spraakoproepen van hoge kwaliteit konden maken. De functie werkte bij het spreken met mensen binnen en buiten het land.

  Het is niet zeker of dit een permanente of opzettelijke verandering is. Dubai gaf de aftrap voor Expo 2020 (ja, de stad weet dat het 2021 is) op 1 oktober en zal het tot eind maart 2022 laten draaien – een gebaar als dit zou bezoekers kunnen aanmoedigen om contact te houden en te laten zien wat ze hebben gezien . De regelgevende instantie voor telecommunicatie en digitale overheid van de VAE heeft tot nu toe echter gezwegen over de schijnbare verandering, en de beperkingen lijken grotendeels intact te zijn voor rivaliserende diensten zoals Skype en WhatsApp buiten het kermisterrein.

  Ambtenaren hebben dat nooit formeel gedaan legde het verbod uit. Sommigen vermoeden dat het een simpele poging was om de winsten van staatsbedrijven te beschermen, vooral in de beginjaren toen FaceTime een onevenredig grote hoeveelheid bandbreedte zou hebben verbruikt. Anderen hebben ondertussen vermoedens van bezorgdheid over de veiligheid. Er wordt aangenomen dat de VAE de iPhones van dissidenten hebben gehackt om hun activiteiten te bespioneren, en live videochats kunnen dat toezicht bemoeilijken.

  We zouden er daarom niet op rekenen dat deze uitstel lang zou duren. Als dit echter een beleidswijziging betekent, kan dit ofwel een erkenning van veranderende tijden zijn of gewoon een kwestie van praktische noodzaak. Videogesprekken waren vaak de enige manier om vrienden en familie te zien tijdens de COVID-19-pandemie, en het verbod in de VAE heeft de zaken niet geholpen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]