More

  Blue Origin stelt William Shatner’s ruimtevlucht uit tot 13 oktober |

  Array

  Je zult iets langer moeten wachten om Star Trek-acteur William Shatner naar de ruimte te zien gaan. Blue Origin heeft de lancering van Shatner aan boord van de NS-18 met een dag vertraagd tot 13 oktober om 9.30 uur Eastern na voorspellingen van sterke wind in West-Texas. Het ruige weer was de “enige factor”, zei Blue Origin in een verklaring en merkte op dat de passagiers vandaag (10 oktober) met hun training begonnen.

  De vlucht van Shatner is een publiciteitsgreep op meerdere niveaus. Het is geen geheim dat de outfit van Jeff Bezos graag wil dat Captain Kirk de ruimte bereikt, maar Shatner zal op 90-jarige leeftijd ook de oudste persoon zijn die zo’n reis maakt. De vorige recordsetter, luchtvaartlegende Wally Funk, reisde op 82-jarige leeftijd aan boord van een Blue Origin-vlucht. Andere passagiers zijn onder meer Blue Origin-missie VP Audrey Powers en twee bedrijfsleiders, Chris Boshuizen van Planet Labs en Glen de Vries van Medidata.

  De timing is niet geweldig buiten het weer. De lancering komt slechts enkele weken nadat een essay een “giftige omgeving” bij Blue Origin beschreef, inclusief een vermeende onwil om seksuele intimidatie aan te pakken, evenals een slechte houding ten opzichte van veiligheid, het milieu en fundamentele interne kritiek. De vlucht van Shatner kan een positieve buzz veroorzaken, maar het kan ook problemen binnen de gelederen van Blue Origin oplossen.

  Vanwege de voorspelde wind in West-Texas we verschuiven het lanceringsdoel van #NS18 naar woensdag 13 oktober. De lancering is gepland om 8:30 uur CDT / 13:30 UTC. Live-uitzending begint om T-90 minuten op https://t.co/7Y4TherpLr. Houd ons in de gaten voor meer details.

  — Blue Origin (@blueorigin) 10 oktober 2021

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]