More

  Baanbrekende astronaut Sally Ride verschijnt in een beperkte oplage in de VS |

  Array

  Het zijn niet alleen landen als Canada die met hun munteenheid hulde brengen aan ruimteverkenning. De US Mint heeft de eerste munten onthuld in haar American Women Quarters Program, en een daarvan is wijlen Dr. Sally Ride, de eerste Amerikaanse vrouwelijke astronaut. Het kwart toont Ride die naar de aarde staart, zoals ze graag deed tijdens vrije momenten aan boord van de Space Shuttle.

  De kwartjes worden uitgegeven tussen 2022 en 2025. De andere kwartalen vieren soortgelijke vrouwen die culturele en politieke grenzen, waaronder Maya Angelou (de veelgeprezen schrijfster), Wilma Mankiller (een pleitbezorger voor de rechten van de indiërs en vrouwen), Nina Otero-Warren (een kiesrechtleider in New Mexico) en Anna May Wong (de eerste Chinees-Amerikaanse Hollywood-ster).

  Ride’s plaats in de Amerikaanse geschiedenis is goed ingeburgerd. Ze staat vooral bekend om het doorbreken van de genderbarrière van NASA met haar eerste Space Shuttle-vlucht in 1983, maar ze richtte ook het Office of Exploration van het bureau op, leidde het California Space Institute en speelde een sleutelrol in het onderzoek naar de rampen met de Challenger en Columbia. Ze bevorderde de interesse in ruimte bij kinderen, en in het bijzonder bij meisjes. Ride brak ook nieuwe wegen voor de LGBTQ-gemeenschap als de eerste lesbienne in de ruimte. Het is dan ook geen verrassing dat Ride een kwartje zal hebben — ze had een buitensporige invloed op de ruimtevaart en de samenleving als geheel.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]