More

  Sony en TSMC gaan mogelijk samenwerken om wereldwijde chiptekorten aan te pakken |

  Array

  Wereldwijde chiptekorten kunnen binnenkort onverwachte bondgenoten in Japan creëren. Zoals Reuters meldt, beweren Nikkei-bronnen dat Sony en TSMC de gezamenlijke oprichting van een halfgeleiderfabriek in de westelijke prefectuur Kumamoto in Japan “overwegen”. TSMC zou volgens insiders meerderheidsbelang hebben, maar de fabriek zou opereren op Sony-grond in de buurt van de beeldsensorfabriek van dat bedrijf. De Japanse overheid zou naar verluidt tot de helft van de investering van $ 7 miljard dekken.

  De fabriek zou chips leveren voor camera’s, auto’s en andere doeleinden. Dienovereenkomstig zou auto-onderdelengigant Denso geïnteresseerd zijn in het project. Als het project doorgaat, zou de fabriek in 2024 operationeel zijn. Sony en TSMC hebben geweigerd commentaar te geven, hoewel TSMC eerder zei dat het plannen voor een dergelijke inspanning “actief aan het herzien” was.

  Een gezamenlijke plant zou niet verwonderlijk zijn. Sommige analisten verwachten dat het wereldwijde chiptekort tot 2023 zal aanhouden, en dat in de veronderstelling dat de vraag niet sneller groeit dan voorspeld. Dit zou Sony, TSMC en de grotere Japanse technologie-industrie helpen om te herstellen van het tekort, om nog maar te zwijgen van meer stabiliteit. Het zou ook als een afdekking kunnen dienen – Japan, Sony en TSMC zouden zich geen zorgen hoeven te maken over de spanningen tussen China en de VS die de productie in Taiwan bedreigen.

  De fabriek zou op het juiste moment klaar kunnen zijn. Sterk verbonden en semi-autonome auto’s zouden tegen 2024 meer gemeengoed moeten zijn, en het is geen geheim dat camera’s een cruciale rol spelen, zelfs in budget-smartphones. Een nieuwe fabriek kan cruciaal zijn om deze technologieën op schema te houden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]