More

  Perseverance rover stelt de beste kansen vast om het oude leven op Mars te vinden |

  Array

  NASA landde de Perseverance-rover in de Jezero-krater van Mars, wetende dat het potentieel voor tekenen van oud leven had, maar nu is het duidelijker waar de rover moet zoeken. Wetenschappers hebben een studie gepubliceerd (de eerste van Perservance sinds de landing) die inzicht geeft in waar de rover het beste kan “jagen” op sporen van microbieel leven in het verleden. De bevindingen en afbeeldingen bevestigen dat Jezero ooit een meer- en rivierdelta had, en dat bepaalde plekken (het fijnkorrelige materiaal op de bodem van de delta, plus de rotsblokken bovenaan) ideale doelen zijn voor het zoeken.

  Het moment van doorbraak kwam toen Perseverance beelden vastlegde van ‘Kodiak’, een rotspunt dat aan de rand van de delta zou zijn geweest. Het vertegenwoordigde de best bewaarde stratigrafie (de gelaagdheid van geologische afzettingen) ooit gezien op Mars, wat het bestaan ​​van het meer en de rivierdelta bevestigt. De beelden gaven het Perseverance-team een ​​idee waar ze maanden voordat de rover het gebied zou bereiken, moesten zoeken.

  De steile hellingen ten noordoosten van Kodiak zorgden ook voor een verrassing. Met keien bedekte lagen suggereren dat plotselinge overstromingen de anders langzame, relatief stille rivier hebben hervormd. Nu blijkt dat de waterwegen van Jezero aanzienlijk complexer waren dan eerder werd gedacht. De waterstanden van het meer moeten in de loop der jaren enorm zijn veranderd voordat ze uiteindelijk zijn verdwenen.

  De ontdekkingen zouden onderzoekers waardevolle tijd moeten besparen bij het verzamelen van monsters voor een eventuele terugkeer naar de aarde. Ze kunnen wetenschappers echter ook helpen begrijpen waarom Mars uitdroogde. In dat licht zou volharding nuttig moeten zijn, zelfs als er geen hints van een vorig leven te vinden zijn.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]