More

  Apple gaat in beroep tegen uitstel van wijziging App Store vanwege uitspraak in Epic-zaak |

  Array

  De rechter die de zaak Apple vs. Epic voorzat, koos grotendeels de kant van de techgigant, behalve op één gebied: ze oordeelde dat Apple ontwikkelaars moet toestaan ​​om gebruikers naar andere betalingssystemen binnen hun apps te leiden. Alle wijzigingen die het bedrijf moet aanbrengen in de App Store-regels om hieraan tegemoet te komen, moeten uiterlijk op 9 december van kracht zijn, zo oordeelde de rechter oorspronkelijk. Maar nu heeft Apple een bezwaarschrift ingediend (PDF via CNBC) waarin wordt gevraagd om uitstel van het verbod, wat de mogelijkheid van ontwikkelaars om alternatieve betaalmiddelen aan te bieden met een jaar zou kunnen terugdringen.

  In zijn Apple schreef dat het “al concrete, specifieke stappen heeft genomen in de richting die wordt aangegeven door het oordeel van de rechtbank, onder meer door ermee in te stemmen het verbod op gerichte communicatie buiten de app op te heffen.” De technologiegigant voerde aan dat het “een slecht gebruik van middelen zou zijn” om te eisen dat het het bevel naleeft vanwege de “bijna onvermijdelijke rechtszaken” van Epic met betrekking tot de reikwijdte van de naleving. “Er is geen reden om middelen uit te geven”, zei het, eraan toevoegend dat “een schorsing de status-quo zou handhaven terwijl het beroepsproces wordt voltooid.”

  Trystan Kosmynka, senior directeur van App Review bij Apple, ook zei:

  “Op een hoog niveau ben ik van mening dat, zonder doordachte beperkingen om consumenten, ontwikkelaars en het iOS-platform te beschermen, deze verandering gebruikers, ontwikkelaars en het iOS-platform meer zal schaden algemeen.”

  Ontwikkelaars toestaan ​​om in-app-links toe te voegen aan externe betalingsopties zou een grote verschuiving zijn voor het bedrijf. Oorspronkelijk haalde het Fortnite uit de App Store toen Epic kopers kortingen en freebies aanbood als ze hun aankopen rechtstreeks bij de ontwikkelaar doen. Kort daarna verwijderde de techgigant ook de ontwikkelaarstools van Epic. De epische CEO Tim Sweeney deelde in september de communicatie tussen de twee partijen, waarin de techgigant zei dat het Fortnite niet terug in de App Store zou toestaan ​​totdat alle gerechtelijke beroepen zijn uitgeput. Het proces kan vijf jaar duren.

  Volgens een eerdere analyse van de CNBC had de App Store een bruto-omzet van ongeveer $ 64 miljard in 2020. Apple neemt doorgaans 30 procent korting op app-aankopen, hoewel dit onlangs is gebeurd. verlaagde dat tot 15 procent voor alle apps die minder dan $ 1 miljoen per jaar verdienen. Door ontwikkelaars de middelen te geven om alternatieve betaalwijzen te accepteren, zou het bedrijf miljarden kunnen kosten. Zoals Bloomberg opmerkt, heeft de rechter die het bevel heeft uitgevaardigd echter niet specifiek vermeld dat het bedrijf ontwikkelaars geen commissie in rekening kan brengen voor betalingen die buiten de App Store zijn gedaan. Of Apple ontwikkelaars nog steeds om een ​​bezuiniging zou vragen, valt nog te bezien, hoewel het een complexe onderneming zou zijn als het daartoe besluit.

  Er is een hoorzitting ingesteld voor het verzoek van Apple om het verbod op 16 november uit te stellen, maar het is van plan de procedure te verplaatsen naar 2 november.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]