More

  Tesla verhuist hoofdkantoor naar Texas vanuit Californië |

  Array

  Het blijkt dat Tesla niet alleen een fabriek bouwt in Austin, Texas, maar dat het ook zijn hoofdkantoor vanuit Californië naar de stad verplaatst. Elon Musk heeft de stap aangekondigd tijdens de meest recente jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf, waar hij ook verduidelijkte dat Tesla nog steeds van plan is de productie in zijn fabriek in Californië met 50 procent uit te breiden. Hij legde echter uit dat er “een limiet is aan hoe groot je kunt schalen in de Bay Area”, omdat de huizenprijzen torenhoog zijn, wat lange reistijden betekent voor werknemers die elders moeten wonen.

  De verhuizing komt niet helemaal als een verrassing: Musk dreigde eerder het hoofdkantoor van Tesla uit Californië te verhuizen nadat het bedrijf door de coronamaatregelen gedwongen was de productie in de staat op te schorten. Hij noemde de lockdown-orders zelfs “fascistisch” tijdens een winstoproep in 2020 en verhuisde vervolgens een paar maanden later persoonlijk van LA naar Austin. Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat Tesla nu is gevestigd in een staat waar het zijn auto’s niet rechtstreeks aan kopers kan verkopen, wat vanaf het begin zijn benadering is geweest vanwege pro-dealerwetten.

  Als gevolg van pro-dealerwetten. CNBC merkt op dat Musk die naar Texas verhuist, betekent dat hij minder belasting zou betalen. De staat heeft geen inkomstenbelasting, terwijl Californië enkele van de hoogste inkomstenbelastingtarieven van het land heeft. Verder heeft de staat bedrijven belastingvoordelen aangeboden om faciliteiten in de staat te bouwen onder de Texas Economic Development Act.

  Tijdens de vergadering stemden aandeelhouders ook over voorstellen om het ondernemingsbestuur te verbeteren. The New York Times zei dat ze het eens waren met de meeste voorstellen, afgezien van een paar waar het bedrijf tegen was, waarvan er één zou vereisen dat het bedrijf rapporten publiceert over zijn inspanningen om zijn werkplek te diversifiëren. Tesla zei vorig jaar in een rapport (PDF) dat het leiderschap in de VS nog steeds voornamelijk blank en mannelijk is, terwijl het personeelsbestand voor 79 procent mannelijk en 34 procent blank is. Slechts een paar dagen geleden werd het bedrijf veroordeeld tot het betalen van $ 137 miljoen aan schadevergoeding aan een voormalige zwarte werknemer. De eiser beschuldigde de autofabrikant ervan een oogje dicht te knijpen voor discriminatie en racistisch misbruik terwijl hij in de fabriek in Fremont, Californië werkte.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]