More

  AMD belooft de vertraging van de Ryzen-processor op Windows 11 op te lossen |

  Array

  Als u Windows 11 installeert, kunnen de apps op uw AMD-computer langzamer worden, heeft de chipmaker gewaarschuwd. AMD heeft documentatie gepubliceerd over een aantal Windows 11-bugs die van invloed zijn op de Ryzen-processors, waarvan er één de CPU’s tot 15 procent kan vertragen. Die specifieke bug kan de L3-cachelatentie met drie keer verhogen, wat op zijn beurt van invloed kan zijn op apps die snelle toegang tot geheugen nodig hebben.

  De meeste getroffen applicaties kunnen met drie tot vijf procent vertragen. Als je echter games speelt die “vaak worden gebruikt voor eSports”, zou je de impact van de bug veel meer kunnen voelen, omdat het die games met ongeveer 10 tot 15 procent zou kunnen vertragen. De tweede bug heeft, zoals Ars Technica uitlegt, te maken met de “voorkeurskern”-functie waarmee een systeem de snelste individuele CPU-kernen in een processor kan gebruiken. AMD noemde geen bepaald percentage voor de tweede bug, maar het bedrijf zei dat de impact ervan meer merkbaar is in chips met acht cores of meer en met 65W Thermal Design Power (TDP) of hoger. Dat omvat de meeste AMD-chips die de afgelopen jaren zijn uitgebracht.

  In de aankondiging verzekerde AMD dat het de problemen met Microsoft onderzoekt en dat ze aan een oplossing werken. Een patch voor de eerste bug zal worden uitgebracht als Windows-update, terwijl een fix voor de tweede ergens deze maand als software-update zal worden uitgerold. Voor het laatste kan het betekenen dat je de website van AMD moet controleren op de update en dat je handmatig nieuwe stuurprogramma’s moet installeren.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]