More

  YouTube blokkeert advertenties over ontkenningsvideo’s over klimaatverandering |

  Array

  YouTube’s verminderde tolerantie voor verkeerde informatie strekt zich nu uit tot klimaatwetenschap. De Google-service heeft een nieuw beleid uitgevaardigd dat advertenties en het genereren van inkomsten verbiedt voor inhoud die in tegenspraak is met de “gevestigde wetenschappelijke consensus” rond klimaatverandering, inclusief video’s die beweren dat klimaatverandering een hoax is of de menselijke link met het broeikaseffect verwerpen. YouTube zal het beleid in november gaan handhaven.

  Het bedrijf benadrukte dat het advertenties zou toestaan ​​voor video’s waarin deze nepclaims worden besproken, evenals andere klimaatgerelateerde onderwerpen, zoals de exacte mate van menselijke impact of debatten over klimaatbeleid. YouTube baseert zijn oordeel op ‘gezaghebbende’ expertise, waaronder bijdragen aan het Intergouvernementeel Panel over klimaatverandering van de VN.

  Het bedrijf was niet verlegen over de redenering voor de stap: adverteerders willen hun advertenties gewoon niet. gekoppeld aan ontkenningsmateriaal over klimaatverandering, en makers willen die advertenties niet op hun pagina’s. YouTube is bang dat het klanten kan verliezen, en het stopzetten van het genereren van inkomsten voor nepwetenschap is een gemakkelijke manier om dat verlies te voorkomen.

  Deze poging stopt bij het uitbannen van de ontkenning van klimaatverandering, hoewel dat niet verwonderlijk is. In tegenstelling tot verkeerde informatie over vaccins, brengt ontkenning van klimaatverandering niet het risico van schade op korte termijn met zich mee. YouTube kan de inhoud zichtbaar houden ter wille van debat en meningsuiting zonder zich zorgen te hoeven maken dat dit direct tot ziekte zal leiden. Dit weerhoudt wetenschappelijke ontkenners er niet van om naar andere platforms te verhuizen of hun video’s te gebruiken om producten zoals boeken te verkopen, maar het kan ‘toevallige’ pogingen om te profiteren van verkeerde klimaatinformatie ontmoedigen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]