More

  Twitch zegt dat ‘verandering in serverconfiguratie’ heeft geleid tot enorm datalek |

  Array

  Twitch heeft een update uitgebracht over een enorme hack die de broncode, streamer-betalingscijfers en andere informatie lijkt te hebben blootgelegd. Het zei dat gegevens werden blootgesteld aan internet “als gevolg van een fout in een wijziging van de Twitch-serverconfiguratie die vervolgens werd geopend door een kwaadwillende derde partij.” Het voegde eraan toe dat zijn teams met “urgentie” werken om de aanval te onderzoeken.

  De streamingsite die eigendom is van Amazon, voegde eraan toe dat het “geen indicatie” heeft dat er inloggegevens, inclusief wachtwoorden, zijn vrijgegeven. “Bovendien worden volledige creditcardnummers niet opgeslagen door Twitch, dus volledige creditcardnummers werden niet openbaar gemaakt”, aldus het bedrijf.

  Gisteren zeiden aanvallers dat ze het “volledige Twitch.tv” hadden gestolen, waaronder de mobiele, desktop- en console-Twitch-clients van de site. Het had ook toegang tot eigen SDK’s en interne AWS-services, red-teaming-tools en meer. Al die informatie kan Twitch kwetsbaar maken voor toekomstige aanvallen door potentiĆ«le hackers te laten zoeken naar zwakke punten.

  Het lek toont ook miljoenen betalingen van makers voor streamers zoals xQc, Nickmercs en Shroud. Verschillende hebben bevestigd dat de cijfers kloppen.

  Twitch zei dat het onderzoek gaande is. “We zijn nog bezig om de impact in detail te begrijpen”, schreef het bedrijf.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]