More

  ‘Star Trek: Lower Decks’ is klaar om zijn vlaggenhelden hoger te laten rangschikken |

  Array

  Het volgende bevat kleine spoilers voor seizoen twee, aflevering negen van ‘Star Trek: Lower Decks’.

  In de geschiedenis van Star Trek wordt algemeen aangenomen dat een lid van Starfleet ongeveer drie jaar zal doorbrengen als vaandrig, de laagste officiersrang in de vloot. Het is de positie die wordt gegeven aan nieuwe afgestudeerden van de Starfleet Academy en de status van de vier hoofdrolspelers op Lower Decks. Echter, terwijl de show zijn tweede seizoen afrondt en zich voorbereidt op een derde, brengt het de status van het personage als “nederige vaandels” in twijfel. De aflevering van deze week raakt aan, maar lost het probleem niet op door het universele concept van een “benedendek” te onderzoeken.

  In “wej Duj” (de eerste volledige afleveringstitel in de Klingon-taal in de hele franchise ), is de USS Cerritos onderweg tussen missies, waardoor de bemanning wat broodnodige uitvaltijd heeft. Mariner, Rutherford en Tendi gebruiken hun vrije dag om wat persoonlijke tijd door te brengen met hogere officieren, waardoor de vriendloze Boimler in paniek raakt omdat hij merkt dat dit hen een voorsprong zal geven als het gaat om promotie. Hij brengt het grootste deel van de aflevering door met proberen en er niet in slagen om een ​​buddy-buddy te krijgen met verschillende officieren. Als dit allemaal aanvoelt als shenanigans op C-plotniveau, nou, dat is het ook.

  Old school fans zullen zich herinneren dat gezag op Klingon-schepen met geweld wordt toegewezen, waarbij een officier het bevel overneemt door de vorige kapitein te doden. Deze jonge Klingon is niet zo ambitieus, maar hij is dolgelukkig om het huisdier van de kapitein te bewandelen als het hem helpt eerste officier te worden.

  De aflevering laat ons ook de gebeurtenissen zien op een nabijgelegen Vulcan-vaartuig genaamd Sh’ Vhal, waar een benedendek genaamd T’Lin ​​met de sensoren heeft geknoeid en als gevolg daarvan een aantal vreemde metingen opmerkt in het gebied dat ze meeneemt naar de kapitein om te onderzoeken. De kapitein stemt in met de zoektocht, maar berispt haar ook voor het uitvoeren van dergelijke onnodige aanpassingen aan het schip.

  dims?image_uri=https%3A% 2F%2Fs.yimg.comCBS

  De hele aflevering had gespeeld kunnen worden als een “stukje leven”, waarbij de drie verhaallijnen elkaar nooit zouden kruisen en het zou nog steeds een redelijk succesvol deel van de serie zijn geweest.

  Star Trek is er nooit goed in geweest om het leven buiten Starfleet te laten zien, alleen lichtjes de grotere wereld aangeraakt in recentere shows zoals Picard en Prodigy. En zelfs die hebben nog steeds zwakke Starfleet-verbindingen. Lower Decks vond het leuk om ons het grotere universum te laten zien waarin de personages bestaan, en hier krijgen we nu hetzelfde gevoel van expansie zonder dat het Starfleet-wereldbeeld binnendringt.

  Dat betekent niet dat de verhaallijnen uit elkaar staan, verre van het. Alle drie de schepen en hun verhaallijnen komen uiteindelijk samen, waardoor de aflevering niet alleen in één samenhangend verhaal wordt getrokken, maar ook doorgaat – en begint op te lossen – een verhaallijn die sinds het einde van seizoen één is blijven hangen, namelijk de Pakleds. We komen er eindelijk achter waarom ze plotseling een enorme bedreiging werden in het Alfa Kwadrant, dankzij een reeks machinaties die doen denken aan verhaallijnen op The Next Generation en Deep Space Nine. Niet alles draait op het einde, vermoedelijk leidend tot een grote finale volgende week. Het is eerlijk om te zeggen dat seizoen één en twee in feite één volledige verhaallijn omvatten, waarbij seizoen drie mogelijk een nieuwe lei presenteert.

  dims?image_uri= https%3A%2F%2Fs.yimg.comCBS

  En het is ook nog net op tijd.

  Volgend seizoen zal het drie jaar zijn op de Cerritos voor Boimler, Tendi en Rutherford, waardoor ze in de rij staan ​​voor promotie. En in tegenstelling tot de doelgerichte zelf-sabotage van Mariner, hebben al haar vrienden laten zien dat ze competente, betrouwbare officieren zijn. Er is geen reden waarom ze niet zouden promoveren – en technisch gezien was Brad Boimler dat al aan het einde van vorig seizoen, nadat hij alleen was gedegradeerd en teruggestuurd naar de Cerritos vanwege een transportongeval op de USS Titan.

  Hoewel het onwaarschijnlijk (maar niet onmogelijk) is dat de personages in de seizoensfinale worden gepromoot, zal het ergens volgend jaar moeten gebeuren voordat de show zijn waarheidsgetrouwheid in Star Trek-canon behoudt. De Cerritos hebben niet de luxe om vast te zitten in het Delta Kwadrant als een excuus om hun vlag een vlag te houden (arme Harry Kim). Maar er is hoop, gezien wat er gebeurt met onze Klingon- en Vulcan-onderdekkers tegen het einde van “wej Duj”. Die resultaten, naast de aflevering waarin Brad wijze raad geeft aan een jong bemanningslid, lijken erop te wijzen dat de show het goed vindt om onze hoofdrolspelers verder te laten gaan wanneer het tijd is.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]