More

  De gamestudio’s van Eidos in Quebec verschuiven naar een vierdaagse werkweek |

  Array

  Eidos voegt zich bij de gelederen van game-ontwikkelaars die zich terugtrekken tegen de crisistijd. De studio die eigendom is van Square Enix heeft aangekondigd dat de locaties in Quebec (Montreal en Sherbrooke) ergens in de ‘volgende weken’ worden verschoven naar een vierdaagse werkweek van maandag tot en met donderdag. Salarissen en arbeidsvoorwaarden zullen hetzelfde blijven, zei de ontwikkelaar van Deus Ex en Tomb Raider.

  De hoop, zoals je zou verwachten, is om de kwaliteit van de werkuren te verbeteren. Daarom moedigt Eidos teams aan om de werkomstandigheden opnieuw te definiëren en de efficiëntie te verbeteren, bijvoorbeeld door de vergadertijden te verkorten. Het bedrijf had tijdens de pandemie al enkele veranderingen in de kwaliteit van leven doorgevoerd, zoals rusttijden en vergoedingen voor mentale en fysieke gezondheidskosten – dit is ogenschijnlijk een logische uitbreiding van die strategie.

  Eidos is dat niet. de eerste studio met een vierdaagse werkweek. Bugsnax-ontwikkelaar Young Horses maakte die overstap in september. Het komt echter zelden voor dat een grote studio deze stap zet, en het kan soortgelijke bewegingen van andere ontwikkelaars veroorzaken als de strategie succesvol blijkt te zijn.

  “Als” is echter de operationele term. Eidos stond te popelen om eerdere tests aan te prijzen met kortere werkweken, zoals bij het IJslandse ambtenarenapparaat, maar het is nog niet duidelijk of dat zich vertaalt naar de game-industrie. Ontwikkelaars zijn berucht om het haasten van games om de feestdagen te halen, zelfs als dat tot extreem slechte resultaten leidt. Eidos zal een moeilijke keuze moeten maken: houdt het zich aan het vierdaagse schema en riskeert het de wedstrijden uit te stellen, of vraagt ​​het extra uren om zeker te zijn dat een titel klaar is? Deze verkorte week kan zijn vruchten afwerpen met gelukkigere ontwikkelaars, maar het kan ook problemen veroorzaken als teams er maanden langer over doen om projecten af ​​te ronden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]