More

  Claire Foy speelt Sheryl Sandberg in tv-serie over Facebook |

  Array

  Meer dan een decennium nadat Aaron Sorkin en David Fincher de opkomst van Facebook hebben gedramatiseerd met The Social Network, zal een nieuwe tv-serie proberen het verhaal van de recentere geschiedenis van het bedrijf te vertellen. Per Deadline werken productiebedrijven Anonymous Content en Wiip, vooral bekend van hun werk aan Mr. Robot en Dickinson, aan een show met de titel Doomsday Machine waarin tweevoudig Emmy-winnaar Claire Foy de hoofdrol zal spelen als COO Sheryl Sandberg.

  < p lang="en" dir="ltr" xml:lang="en">Groot nieuws! De waanzinnig getalenteerde @ayadakhtar heeft een tv-drama geschreven op basis van ons boek en Claire Foy gaat Sheryl Sandberg spelen.
  Ik ben zo enthousiast om te zien wat ze doen! https://t.co/u38CGeXnA1— Sheera Frenkel (@sheeraf) 7 oktober 2021

  Gedeeltelijk gebaseerd op An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination, meldt Deadline dat de serie alles zal omvatten van Facebook’s acties tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 tot meer recente onthullingen over zijn bedrijf. Dat omvat recente berichtgeving van The Wall Street Journal waaruit bleek dat Facebook jarenlang een programma heeft uitgevoerd met de naam XCheck, waarmee spraakmakende gebruikers, waaronder voormalig president Donald Trump, de regels voor het modereren van inhoud konden omzeilen.

  De timing van de aankondiging komt omdat Facebook steeds meer wordt gecontroleerd door federale wetgevers. Op woensdag vertelde klokkenluider Frances Haugen dat het congres van de Senaatscommissie voor handel de socialemediagigant moet reguleren. Het komt ook nadat het bedrijf op 4 oktober een urenlange storing doormaakte, waardoor mensen geen toegang meer hadden tot Facebook, Instagram en WhatsApp. In de nasleep van die gebeurtenis zijn er hernieuwde oproepen van Amerikaanse wetgevers, waaronder vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez, om het bedrijf op te splitsen in kleinere entiteiten.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]