More

  Arcade 2.0 heeft echt speelbare instrumenten |

  Array

  Output maakte eerst naam met minutieus gesamplede software-instrumenten zoals Analog Brass & Winds en Exhale, die gebruik maakten van Native Instruments’ Kontakt Player. Het bedrijf stapte zelfs in het meubelspel met wat mogelijk het meest sexy studiobureau is voor minder dan $ 1.000. Maar het onmiskenbare vlaggenschip is Arcade, een op abonnementen gebaseerde sample mangler die constant nieuwe geluiden serveert om mee te rommelen. Vandaag lanceert het bedrijf versie 2.0 die een aantal upgrades bevat, maar de grootste is de toevoeging van “Note Kits” – dit zijn gewoon bespeelbare chromatische instrumenten.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  In de originele versie van Arcade had je wat nu Sampler Kits worden genoemd. Hier krijg je 15 samples die over een toetsenbord op de witte toetsen zijn verdeeld, terwijl de zwarte toetsen de geluiden resequeneren, uitrekken, omkeren of stotteren. Maar Note Kits zijn net als elke andere soft synth, en het toetsenbord is slechts een toetsenbord, dus je kunt Arcade gebruiken om meer traditionele melodieën en akkoorden te spelen.

  In de hoofdgebruikersinterface vind je nu aanbevolen Note Kits evenals Sampler Kits, en elke reeks geluidspakketten is netjes in tweeën verdeeld, met secties voor elk.

  Er is een toetsenbord aan de onderkant van het scherm en vier macroknoppen in het midden om een ​​geluid aan te passen en effecten toe te voegen (hoewel ze vaak vage termen als ruimte en adem gebruiken).

  De kern van Arcades — om zo benaderbaar mogelijk te zijn – is ook niet veranderd. Die vier macro’s bieden een goede hoeveelheid controle voor het vormgeven van je geluid. Maar als u echt gedetailleerd wilt worden, kunt u bovenaan op de knop “Tweak” klikken. Hier vind je het hart van Arcade’s synth engine. Net als bij Kontakt is Arcade gebaseerd op samples. U kunt maximaal drie verschillende geluiden combineren en vervolgens start-, eind- en luspunten kiezen. Er zijn ook aparte versterker-, toonhoogte- en filterenveloppen voor elke sample; een multimode filter met twee verschillende high- en low-pass opties en drive; een modulatiesectie met een ADSR-envelope, een LFO en twee 32-staps sequencers; plus een aantal ingebouwde effecten zoals reverb, delay en chorus.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Ondanks de vrij uitgebreide set tools voor geluidsontwerp, is Arcade ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Terwijl de interface je dwingt om simpelweg een preset te downloaden en muziek te gaan maken, is het heel gemakkelijk om je eigen unieke instrumenten te maken.

  En, voor zover ik weet, is er geen manier om je eigen geluiden naar een Note Kit te importeren, alleen een Sampler.

  De maker van de custom kit voor samples heeft echter een serieuze upgrade gekregen voor versie 2.0. De Kit Generator haalt elk geluid uit je eigen persoonlijke verzameling — of je het nu zelf hebt opgenomen of gedownload van Splice — en met behulp van AI spuugt het meerdere variaties uit, en koppelt het aan effecten voor verdere manipulatie.

  Mijn enige kleine klacht is dat je de samplevariaties pas kunt aanpassen nadat je de automatisch gegenereerde kit als een preset hebt opgeslagen. Het enige dat u kunt doen, is selecteren welke vooraf bepaalde set effectmacro’s u ermee wilt koppelen. En als u niet tevreden bent met de resultaten, lijkt het erop dat u aangepaste kits niet kunt verwijderen. Verwijder alleen degene die je hebt gedownload van Output.

  De app heeft ook een milde facelift gekregen, met betere visuele feedback en vereenvoudigde navigatie. Een enkele weergave voor alle Kits die je hebt gedownload zou echter handig zijn.

  De combinatie van directe resultaten en behoorlijk diep geluid ontwerptools maakt Arcade ongelooflijk leuk om te gebruiken. Het maakt niet per se geluiden waar andere instrumenten of zelfs de voorraadplug-ins van je DAW niet toe in staat zijn.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]