More

  YouTube verwijdert de officiële kanalen van R. Kelly |

  Array

  YouTube heeft de officiële kanalen van R. Kelly verwijderd nadat de zanger vorige maand was veroordeeld voor sekshandel. De kanalen RKellyTV en RKellyVevo bestaan ​​niet meer en Kelly mag geen ander kanaal op het platform maken of bezitten, zoals Reuters voor het eerst meldde.

  “We kunnen bevestigen dat we twee kanalen die aan R. Kelly zijn gelinkt, hebben beëindigd in overeenstemming met onze richtlijnen voor verantwoordelijkheid voor videomakers”, zegt YouTube in een verklaring aan . Als de eigenaar van een kanaal is veroordeeld voor of schuldig pleit voor een ernstig misdrijf, kan YouTube het kanaal verwijderen als het nauw verband houdt met het misdrijf in kwestie. In dit geval beweerden officieren van justitie volgens YouTube dat Kelly de bekendheid en macht die hij in de muziekindustrie vergaarde gebruikte om vrouwen en minderjarige meisjes uit te buiten.

  Dit is echter geen algemeen verbod. Kelly’s muziek blijft beschikbaar op YouTube Music. Kelly-video’s die andere gebruikers eerder naar YouTube hebben geüpload, blijven behouden, omdat ze niet als opnieuw worden geüpload. De verantwoordelijkheidsrichtlijnen worden alleen gehandhaafd op kanalen die verbonden zijn met de maker.

  Twee vrouwen begonnen in 2017 een campagne om Kelly’s muziek te verwijderen van streamingdiensten en radio. Er zijn al tientallen jaren beschuldigingen tegen Kelly geuit. Hij werd in 2002 gearresteerd voor het maken van video’s met seksueel misbruik van een kind, maar de jury vond hem in die zaak niet schuldig nadat niet was bewezen dat het meisje op de banden minderjarig was.

  Kelly’s veroordeling hoorzitting vindt plaats in mei. De verplichte minimumstraf is 10 jaar gevangenisstraf, maar hij riskeert levenslang achter de tralies.

  Slachtoffers van aanranding en misbruik kunnen contact opnemen met RAINN’s National Sexual Assault Telephone Hotline op 1-800-656-4673. Voor informatie over het melden van seksuele uitbuiting van kinderen, bel het National Center for Missing and Exploited Children op 1-800-843-5678 of ga naar missingkids.org.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]