More

  Uber moet voor het Britse tribunaal verschijnen wegens ‘raciaal discriminerende’ gezichtsherkenningssystemen |

  Array

  Chauffeurs in het VK ondernemen juridische stappen tegen Uber vanwege zijn realtime biometrische identificatiecontroles, meldt TechCrunch. Een vakbond die de chauffeurs vertegenwoordigt, beweert dat sommige leden ten onrechte zijn geschorst toen ze verkeerd werden geïdentificeerd, en als gevolg daarvan hun rijbewijs kwijtraakten. “[De] gezichtsherkenningssystemen… zijn inherent defect en genereren bijzonder slechte nauwkeurigheidsresultaten wanneer ze worden gebruikt met mensen van kleur”, schreef de App Drivers & Couriers Union (ADCU) in een blogpost.

  Ondersteund door twee arbeidersrechtenorganisaties, crowdfundt de vakbond de juridische stappen die zijn ondernomen namens voormalig UberEats-koerier Pa Edrissa Manjang en voormalig Uber-chauffeur Imran Javaid Raja. Het zei dat ze “ten onrechte zijn ontslagen nadat het gezichtsherkenningssysteem van het bedrijf ze niet kon identificeren.”

  “Werknemers worden gevraagd om een ​​realtime selfie te maken en worden ontslagen als het systeem de selfie niet koppelt aan opgeslagen referentiefoto”, schreef de ADCU. “Op hun beurt werden privéchauffeurs die zijn ontslagen ook geconfronteerd met automatische intrekking van hun rijbewijs voor privéverhuur en voertuig door Transport for London.”

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Eerder in 2021 werd Uber gedwongen om Britse chauffeurs opnieuw te classificeren als werknemers, met voordelen zoals pensioen en vakantiedagen. Dat kwam tot stand vanwege een rechtszaak die was aangespannen namens twee Uber-chauffeurs, James Farrer en Yaseen Aslam, die uiteindelijk in februari 2020 hielpen bij het vormen van de ADCU. 

  Transport for London (TfL) trok het rijbewijs van Uber in 2019 in. “een patroon van mislukkingen.” Een bijzonder pijnlijk punt was dat onverzekerde en geschorste chauffeurs in de stad konden opereren, vanwege een maas in de wet waardoor ze hun foto’s konden uploaden naar het account van een andere chauffeur. Om aan de eisen van de toezichthouder te voldoen, introduceerde Uber volgens de ADCU willekeurige chauffeurscontroles via een gezichtsherkenningssysteem dat gebruikmaakt van de FACE API-technologie van Microsoft. (Uber heeft zijn licentie in september 2020 teruggewonnen.)

  De vakbond merkte op dat Microsoft de verkoop van zijn gezichtsherkenningssoftware aan Amerikaanse politiediensten heeft stopgezet en dat het gebruik van soortgelijke software door Amazon is stopgezet of verboden. , IBM, Axon en andere bedrijven. Het citeerde ook statistieken die aantonen dat gezichtsherkenningsprogramma’s veel minder nauwkeurig zijn voor mensen van kleur.

  Uber duwde echter terug en zei dat het niet alleen afhankelijk is van AI. “Onze realtime ID-controle is ontworpen om de veiligheid en beveiliging van iedereen die de Uber-app gebruikt te beschermen door ervoor te zorgen dat de juiste chauffeur achter het stuur zit”, reageerde Uber in een verklaring aan TechCrunch. “Het systeem bevat een robuuste menselijke beoordeling om ervoor te zorgen dat dit algoritme geen beslissingen neemt over iemands levensonderhoud in een vacuüm, zonder toezicht.” Het voegde eraan toe dat er geen Uber- of Uber Eats-accounts worden opgeschort uitsluitend als gevolg van AI.

  Echter, Farrer zei dat de vakbond ten minste 10 beroepen bij de rechtbank heeft gewonnen tegen chauffeurs die door TfL zijn ontslagen en die de ID-controles van Uber citeren. “Met Imran [Javaid Raja] hebben Uber en TfL al toegegeven dat ze het bij het verkeerde eind hadden. Maar hij was drie maanden werkloos. Geen verontschuldiging. Geen compensatie,”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]