More

  Twitch’s broncode en streamer-betalingscijfers zijn gelekt in schijnbare hack |

  Array

  Hackers beweren toegang te hebben gehad tot Twitch en een enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens te hebben gelekt, waaronder eigendomscode, uitbetalingen aan creators en het ‘gehele Twitch.tv’. Video Games Chronicle heeft gemeld dat Twitch volgens de aanvallers op de hoogte is van de inbreuk, maar nog niet publiekelijk heeft gereageerd.

  Bovenop de Twitch.tv-code zeiden de aanvallers dat ze de mobiele, desktop- en console-Twitch-clients van de site hadden gestolen. Het had ook toegang tot “eigen SDK’s en interne AWS-services die door Twitch worden gebruikt”, andere eigenschappen zoals IGDB en CurseForge, een niet-uitgebrachte Steam-concurrent van Amazon Game Studios (codenaam Vapor) en interne red-teaming-tools van Twitch SOC. Het toont ook uitbetalingen van creators van 2019 tot nu, inclusief topstreamers zoals Nickmercs, TimTheTatMan en xQc.

  Hoewel we de bewering dat “de volledige” broncode van Twitch is gelekt niet hebben geverifieerd, lijken de bestanden in de 126GB-repository echt te zijn en lijken de uitbetalingscijfers voor bijna 2,4 miljoen streamers aanwezig zijn. De hackers zeiden dat het lek, dat de broncode van bijna 6.000 interne Github-repositories bevat, ook slechts “deel één” is van een grotere release.

  Het lijkt er niet op dat informatie zoals gebruikerswachtwoorden, adressen en bankgegevens werden onthuld, maar dat kan niet worden uitgesloten in een toekomstige daling. Als je een Twitch-account hebt, moet je tweefactorauthenticatie activeren, zodat kwaadwillenden niet kunnen inloggen op je account als je wachtwoord is gestolen.

  De groep verklaarde ook dat de Twitch-community een “walgelijke giftige beerput”, dus de actie kan verband houden met recente haataanvallen die streamers ertoe aanzetten om uit protest een dag vrij te nemen. Twitch heeft eerder gezegd dat het probeert het probleem van de haataanval te stoppen, maar dat het geen “eenvoudige oplossing” was.

  Het is nog niet duidelijk hoe aanvallers zo’n grote hoeveelheid gegevens hebben kunnen stelen, vooral gezien het feit dat Twitch eigendom is van Amazon, dat een van de grootste webhostingbedrijven ter wereld heeft.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]