More

  Mark Zuckerberg ontkent dat Facebook winst boven de veiligheid van gebruikers stelt |

  Array

  Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft vandaag niet getuigd tijdens de klokkenluidershoorzitting, maar hij heeft een uitgebreid antwoord gepost op de beschuldigingen die tegen het bedrijf worden geuit. Hij zei dat de beweringen van Frances Haugen niet kloppen en dat ze een “vals beeld” schetsen van het sociale netwerk. “De kern van deze beschuldigingen is het idee dat we winst belangrijker vinden dan veiligheid en welzijn. Dat is gewoon niet waar”, schreef hij in zijn post. De Facebook-chef citeerde de Meaningful Social Interactions (MSI)-update voor News Feed, die was ontworpen om minder virale video’s en meer inhoud van vrienden en familie te tonen.

  Hij zei dat het bedrijf de verandering doorging in de wetenschap dat mensen hierdoor minder tijd op de website zouden doorbrengen, omdat onderzoek suggereerde dat dit het juiste was om te doen voor het welzijn van mensen. In de getuigenis van Haugen schilderde ze MSI in een minder flatterend licht. Ze zei dat Zuckerberg ervoor koos om “door Facebook gedefinieerde statistieken” zoals MSI toe te passen “over veranderingen die desinformatie en andere opruiende inhoud aanzienlijk zouden hebben verminderd”. De klokkenluider zei dat de CEO oplossingen kreeg aangeboden om Facebook “minder viraal, minder zenuwachtig” te maken, maar hij besloot ze niet te gebruiken omdat ze een negatieve invloed hadden op de MSI-statistiek.

  In de SEC-klacht die ze indiende, beweerde Haugen dat Facebook “haatdragende” en “verdeeldheid” toestaat, omdat het “gemakkelijker is om mensen tot woede te inspireren dan tot andere emoties”. Zuckerberg sprak dat ook in zijn post aan en noemde het ‘diep onlogisch’. Facebook verdient geld met advertenties, zei hij, en adverteerders vertellen het bedrijf blijkbaar dat ze hun advertenties niet naast schadelijke of boze inhoud willen hebben.

  Bovendien zei Zuckerberg dat het onderzoek naar de invloed van Instagram op jongeren verkeerd is gekarakteriseerd. Hij noemde het niet expliciet, maar The Wall Street Journal publiceerde medio september een artikel over hoe het weet dat Instagram giftig is voor tienermeisjes op basis van interne documenten waarin Facebook’s eigen onderzoek wordt beschreven. Het sociale netwerk publiceerde uiteindelijk een paar documenten van dat onderzoek, maar Haugen gaf het Congres er nog vier. Zuckerberg verdedigde het platform en schreef dat veel tieners waarvan het bedrijf hoorde, “het gevoel hebben dat het gebruik van Instagram hen helpt wanneer ze worstelen met het soort moeilijke momenten en problemen waarmee tieners altijd te maken hebben gehad.”

  Haugen, die lid werd van Facebook werkte in 2019 aan democratie en desinformatie toen ze bij het bedrijf was. Ze bracht “tienduizenden” pagina’s met interne Facebook-documenten naar de oprichter van Whistleblower Aid, John Tye, naast het indienen van een klokkenluidersklacht bij de SEC. Er waren verschillende rapporten die naar buiten kwamen op basis van die documenten, waaronder het bestaan ​​van een VIP-programma waarmee spraakmakende gebruikers de regels van Facebook konden omzeilen. Haugen beschuldigde Facebook er ook van bij te dragen aan verkeerde informatie over verkiezingen en de rellen in het Capitool in de VS op 6 januari.

  Wat Zuckerberg betreft, een deel van zijn post luidt:

  “Als we onderzoek wilden negeren, waarom zouden we in de eerste plaats een toonaangevend onderzoeksprogramma opzetten om deze belangrijke problemen te begrijpen?Als het ons niet uitmaakt om schadelijke inhoud te bestrijden, waarom zouden we dan zoveel meer mensen in dienst hebben dan enig ander bedrijf in onze ruimte? zelfs degenen die groter zijn dan wij? Als we onze resultaten wilden verbergen, waarom zouden we dan een toonaangevende norm hebben vastgesteld voor transparantie en rapportage over wat we doen? En als sociale media net zo verantwoordelijk waren voor het polariseren van de samenleving als sommige mensen beweren, waarom zien we dan de polarisatie in de VS toenemen terwijl deze gelijk blijft of afneemt in veel landen met een even intensief gebruik van sociale media over de hele wereld?”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]