More

  Google zet zijn AI op verkeerslichten om vervuiling te verminderen |

  Array

  Slecht getimede verkeerslichten verspillen niet alleen kostbare minuten. Zoals Google’s chief sustainability officer Kate Brandt gisteren tijdens een media-evenement opmerkte, zijn ze ook slecht voor het milieu en de volksgezondheid. Het bedrijf heeft vandaag een hele reeks op duurzaamheid gerichte producten en updates onthuld die tot doel hebben gebruikers te helpen beter geïnformeerde, milieuvriendelijke beslissingen te nemen. Maar het heeft ook gewerkt aan een project dat AI zou kunnen gebruiken om verkeerslichten efficiënter te maken en als gevolg daarvan de vervuiling in het algemeen te verminderen.

  Wanneer uw voertuig stopt op een kruispunt, leidt die stationaire tijd tot verspilde brandstof en “meer luchtvervuiling op straatniveau”, zei Brandt. Het nieuwe project van Google zou AI gebruiken om verkeersomstandigheden en timing op de kruispunten van een stad te meten en te berekenen, en ze vervolgens efficiënter te timen. Brandt zei dat een van de AI-onderzoeksgroepen van het bedrijf deze gegevens nauwkeurig heeft kunnen berekenen en verzamelen en een model heeft kunnen trainen om inefficiënte kruispunten te optimaliseren.

  Google heeft tot nu toe pilots uitgevoerd op vier locaties in Israël, in samenwerking met de gemeenten Haifa, Beer-Sheva en de Israel National Roads Company. Het bedrijf zegt tot nu toe een “reductie van 10 tot 20 procent in brandstof- en kruispuntvertragingstijd” te hebben waargenomen. Google deelde geen details over het gemiddelde dagelijkse verkeer op die kruispunten, hoewel een videoclip van het evenement een redelijk druk kruispunt liet zien. Het bedrijf heeft ook niet uitgelegd hoe de AI zou werken met de huidige systemen en de lichten rond specifieke kruispunten.

  “Het is nog vroeg”, zei Brandt, “maar op basis van deze veelbelovende resultaten zijn we nu beginnen met nieuwe pilots in Rio de Janeiro en praten met andere steden over de hele wereld.” Hoewel we waarschijnlijk nog minstens jaren verwijderd zijn van AI die onze verkeersknooppunten beheert, is dit een van de stappen in de richting van de visie van volledig slimme steden waar de industrie al jaren samen aan werkt.

  Het idee om AI te laten beslissen wanneer voertuigen moeten stoppen of gaan, kan op zijn best verontrustend en potentieel riskant lijken, maar het doel om de efficiëntie van verkeerslichten te verbeteren is de moeite waard. Hopelijk kunnen we met strenge tests en veiligheidsmaatregelen een aanzienlijke hoeveelheid verspilde brandstof en vervuiling door uitlaatgassen verminderen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]