More

  GM onthult een handsfree rijsysteem dat in bijna de hele VS en Canada werkt |

  Array

  GM- en Cadillac-chauffeurs hebben meer dan 16 miljoen mijl afgelegd met hun handen in hun schoot sinds General Motors in 2017 zijn Super Cruise-rijhulpsysteem introduceerde. Op woensdag onthulde het bedrijf zijn handsfree-systeem van de volgende generatie – een dat GM beweert “uiteindelijk handsfree rijden mogelijk te maken in 95 procent van alle rijscenario’s” – genaamd Ultra Cruise.

  Wat Ultra Cruise onderscheidt van vergelijkbare systemen, zoals Ford’s BlueCruise, is dat Ultra is ontworpen om vrijwel overal in de VS en Canada te werken. Bij de lancering wordt verwacht dat het systeem zal werken op 2 miljoen mijl aan Noord-Amerikaanse wegen – inclusief snelwegen, stads- en deelstraten en verharde landelijke wegen – en zal uiteindelijk worden uitgebreid tot zo’n 3,4 miljoen mijl asfalt.

  Gebouwd bovenop GM’s onlangs aangekondigde Ultifi (opnieuw rijmt op “multiply”) computersysteem en gebruik makend van talloze optische camera’s, radar en LiDAR-sensoren, zal Ultra Cruise automatische en on-demand rijstrookwisselingen ondersteunen, links en rechts draait, gehoorzaamt verkeerslichten, vermijdt obstakels en parkeert zichzelf zelfs op opritten van woonhuizen. Verdere verbeteringen en verfijningen van het systeem zullen via OTA-updates aan voertuigen worden geleverd. Om wrakken in Tesla-stijl te voorkomen, zal GM het Driver Attention Camera-systeem van Super Cruise overzetten naar het nieuwe systeem.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]