More

  Facebook vertraagt ​​de productontwikkeling voor ‘reputatiebeoordelingen’, zegt het rapport |

  Array

  Facebook vertraagt ​​naar verluidt zijn productontwikkeling, zodat het “reputatiebeoordelingen” kan uitvoeren na de onthullingen van klokkenluider Frances Haugen over het bedrijf.

  Volgens The Wall Street Journal heeft Facebook “een wat werk aan bestaande producten vasthouden”, terwijl een team van medewerkers analyseert hoe het werk hun reputatie verder zou kunnen schaden. De groep kijkt naar mogelijke negatieve effecten op kinderen, evenals naar kritiek die het bedrijf zou kunnen krijgen.

  Zuckerberg zinspeelde dinsdag op de verandering in een verklaring – zijn eerste sinds de onthullingen van de klokkenluider openbaar werden. “Ik geloof dat als we blijven proberen het goede te doen en ervaringen te leveren die het leven van mensen verbeteren, dit op de lange termijn beter zal zijn voor onze gemeenschap en ons bedrijf”, schreef hij. “Ik heb leiders in het hele bedrijf gevraagd om de komende dagen diep in ons werk op veel gebieden te duiken, zodat je alles kunt zien wat we doen om daar te komen.”

  De verandering is één van de duidelijkste tekenen tot nu toe van hoezeer de onthullingen van Haugen het bedrijf de afgelopen weken hebben geschokt. Facebook heeft zijn werk aan een Instagram Kids-app al “gepauzeerd”, nadat een WSJ-rapport over bedrijfsonderzoek aantoont dat Instagram schadelijk is voor de geestelijke gezondheid van sommige tieners. Hoewel Facebook heeft geprobeerd zijn eigen onderzoek te bagatelliseren, is de druk toegenomen sinds Haugen, een voormalig productmanager, deze week naar voren stapte en getuigde tijdens een drie uur durende hoorzitting in de Senaat.

  Ze vertelde wetgevers Zuckerberg en andere leidinggevenden dat hebben gedaan. prioriteit gaf aan de groei van het sociale netwerk boven de veiligheid van gebruikers, en dat het bedrijf het publiek heeft misleid over zijn op AI gebaseerde moderatietechnologie. Ze riep Facebook op om haar onderzoek breder beschikbaar te maken en drong er bij het Congres op aan om nieuwe regels op te leggen aan het platform.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]