More

  AT&T is naar verluidt de primaire financier van One America News |

  Array

  Telecom wordt al lang beschuldigd van pogingen om de politiek te beïnvloeden, maar een nieuw rapport suggereert dat AT&T misschien verder is gegaan dan de meesten. Volgens The Verge meldt Reuters dat AT&T een belangrijke steunpilaar is voor One America News Network (OAN), een rechtse media-outlet die YouTube afgelopen november tijdelijk verbannen heeft wegens het verspreiden van verkeerde informatie. Hoewel meerdere tv-aanbieders het kanaal aanbieden, getuigde een OAN-accountant in 2020 dat 90 procent van de inkomsten van OAN-moederbedrijf Herring Networks, tientallen miljoenen dollars, afkomstig was van deals met platforms die eigendom zijn van AT&T, waaronder DirecTV.

  OAN-oprichter Robert Herring getuigde afzonderlijk dat AT&T-managers hem inspireerden om het netwerk in 2013 te lanceren na te hebben gekeken naar een medialandschap met relatief weinig conservatieve verkooppunten. Uit gerechtelijke documenten bleek ook dat AT&T aanbood een aandelenbelang van 5 procent te kopen in het lifestylekanaal AWE van OAN en Herring, hoewel de twee uiteindelijk voor een andere overeenkomst kozen.

  OAN beweerde zelfs dat een AT&T-directeur, Aaron Slator, aangeboden om het kanaal op DirecTV te zetten in ruil voor hulp bij het lobbyen voor de fusie van de satellietomroep in 2014. De familie Herring zou ook FCC-functionarissen hebben ontmoet om over de fusie te praten en goed te praten over AT&T in nieuwsverhalen. AT&T heeft ontkend het aanbod in verband met Slator te hebben gedaan, en een OAN-rechtszaak waarin beweerd wordt dat die deal niet is nagekomen, zou ertoe hebben geleid dat AT&T OAN heeft toegevoegd aan de selectie van DirecTV.

  AT&T verwierp claims van ongepaste beïnvloeding in reacties op Reuters en The Verge . De luchtvaartmaatschappij beweerde dat DirecTV kanaalprogrammering “niet dicteert” en dat steun voor de fusie van DirecTV “nooit een voorwaarde of onderdeel was van” een inhoudsvervoersovereenkomst. In een Twitter-verklaring beweerde AT&T dat het “nooit een financieel belang had” in OAN en dat de beslissing om het netwerk te dragen nu in handen was van DirecTV.

  De zorg, zoals je je misschien kunt voorstellen, is dat AT&T mogelijk hebben bijgedragen aan de verspreiding van verkeerde informatie zonder dat ze ter verantwoording worden geroepen zoals online providers en andere bedrijven. Naast de schorsing van OAN door YouTube na een schending van de regels voor verkeerde informatie over COVID-19, heeft stemmachinemaker Dominion het netwerk in augustus van dit jaar aangeklaagd wegens onbewezen beweringen over verkiezingsfraude. Als het rapport klopt, zou er gemakkelijk druk op AT&T kunnen komen om afstand te nemen van OAN en zich meer te concentreren op zijn kerndiensten dan op politiek.

  AT&T’s verklaring over het Reuters-verhaal van vandaag op OAN pic.twitter.com/8pb8Poj8IC

  — AT&T News (@ATTNEWS) 6 oktober 2021

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]