More

  Amazon behaalt gigantische belastingvoordelen ondanks recordwinsten en twijfelachtige arbeidspraktijken |

  Array

  Regionale overheden staan ​​nog steeds te popelen om de zaken van Amazon voor het gerecht te brengen, ondanks onzekere economieën en Amazon’s eigen praktijken. Volgens de Financial Times heeft de economische waakhond Good Jobs First vastgesteld dat Amazon in 2021 tot dusver ongeveer $ 650 miljoen aan lokale en nationale belastingvoordelen heeft ontvangen om zijn bezorgactiviteiten op de volgende dag en dezelfde dag uit te bouwen. Dat is een record voor het bedrijf en komt dicht in de buurt van de 750 miljoen dollar die Amazon ontving om zijn tweede hoofdkantoor te bouwen.

  De grootste stimulans was een verlaging van de onroerendgoedbelasting van 322 miljoen dollar, in afwachting van 12 jaar in Markham, Illinois, gevolgd door een belastingvrijstellingspakket van bijna $ 151 miljoen, 15 jaar in Monroe County, New York. Good Jobs First zei dat dit waarschijnlijk een voorzichtige schatting was, aangezien sommige deals geheime belastingovereenkomsten en subsidies betreffen.

  De uitbetalingen kwamen ondanks een onzekere economie en klachten over de arbeidsomstandigheden van Amazon, waaronder een bescheiden salaris, strikte controle en hoge blessurecijfers. Ambtenaren trekken misschien meer banen naar hun gebied, maar het zijn niet per se banen van hoge kwaliteit die de economie doen groeien. Het is ook onduidelijk of er een netto-baanvoordeel is – FT citeerde een onderzoek van het Economic Policy Institute waaruit blijkt dat een Amazon-magazijn werknemers van andere bedrijven aantrok in plaats van het totale personeelsbestand uit te breiden.

  Amazon heeft de prikkels gerechtvaardigd door het scheppen van banen in het algemeen en economische investeringen. In een verklaring zei het bedrijf dat het in 2020 meer dan 400.000 banen heeft gecreëerd naast een investering van $ 150 miljard. Het voegde eraan toe dat het vaak stimulansen gebruikte voor elk bedrijf dat zich op een bepaalde locatie vestigt, niet alleen voor Amazon.

  Zelfs als er een algemene toename van de werkgelegenheid is, is de vraag of Amazon al dan niet moet accepteren fiscale prikkels in de eerste plaats. Het bedrijf maakte in het eerste jaar van de pandemie meer winst dan in de voorgaande drie jaar en haalde $ 26,9 miljard binnen. Het bedrijf heeft die belastingvoordelen niet echt nodig om te overleven, en het geld kan worden gebruikt om gemeenschappen en arbeidsomstandigheden te verbeteren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]