More

  Tesla moet $ 137 miljoen betalen in rechtszaak tegen discriminatie |

  Array

  Tesla is veroordeeld tot het betalen van $ 137 miljoen aan schadevergoeding aan een voormalige zwarte werknemer die het bedrijf ervan beschuldigde een oogje dicht te knijpen voor discriminatie en racistisch misbruik in de EV-fabriek van het bedrijf in Fremont, Californië, zo meldt de Washington Post. Een jury van de federale rechtbank van San Francisco kende het vonnis – naar verluidt een van de grootste in een individuele arbeidsdiscriminatie op rassendiscriminatie – toe aan Owen Diaz, een liftoperator die in 2015 en 2016 als contractmedewerker werkte.

  In de rechtszaak, Diaz beweerde dat hij geconfronteerd werd met discriminatie “rechtstreeks uit het Jim Crow-tijdperk”, waarin hij werd onderworpen aan racistische opmerkingen. Hij beweerde dat Tesla-medewerkers tekeningen van hakenkruizen, racistische graffiti en beledigende cartoons rond de fabriek hadden achtergelaten, terwijl supervisors verzuimden het misbruik een halt toe te roepen. “Tesla’s vooruitstrevende imago was een façade die werd behangen met de regressieve, vernederende behandeling van Afro-Amerikaanse werknemers”, aldus de rechtszaak.

  De jury kende Diaz $ 6,9 miljoen toe voor emotionele stress, maar de meerderheid, $ 130 miljoen, was een punitieve schadevergoeding tegen Tesla. “Het is geweldig als een van de rijkste bedrijven in Amerika rekening moet houden met de weerzinwekkende omstandigheden in zijn fabriek voor zwarte mensen”, zei de advocaat van Diaz, Lawrence Organ.

  “Het heeft vier lange jaren geduurd om op dit punt te komen”, vertelde Diaz aan de New York Times. “Het is alsof er een grote last van mijn schouders is gevallen.”

  Als reactie daarop Tegen het vonnis bagatelliseerde Tesla de aantijgingen in een blogpost geschreven door Valerie Capers Workman, VP Human Resources: “Naast Dhr. Diaz hebben drie andere getuigen (alle niet-Tesla-contractmedewerkers) tijdens het proces getuigd dat ze regelmatig racistische opmerkingen hoorden ( inclusief het N-woord) op de fabrieksvloer van Fremont”, schreef ze. “Hoewel ze het er allemaal over eens waren dat het gebruik van het N-woord niet gepast was op de werkplek, waren ze het er ook over eens dat ze meestal dachten dat de taal op een ‘vriendelijke’ manier werd gebruikt en meestal door Afro-Amerikaanse collega’s.”< /p>

  Tesla voegde toe dat het reageerde op de klachten van Dhr. Diaz, twee aannemers ontsloeg en een ander schorste. Ze zei dat hoewel de feiten het vonnis niet rechtvaardigden, het bedrijf in 2015 en 2016 “niet perfect” was, “maar we hebben een lange weg afgelegd.” Het bedrijf moet nog zeggen of het van plan is in beroep te gaan.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]