More

  Facebook legt uit hoe de storing op 4 oktober begon |

  Array

  Na de enorme servicestoring van maandag waarbij al zijn services werden uitgeschakeld, heeft Facebook een blogpost gepubliceerd waarin wordt beschreven wat er gisteren is gebeurd. Volgens Santosh Janardhan, de vice-president van infrastructuur van het bedrijf, begon de storing met wat routine-onderhoud had moeten zijn. Op een bepaald moment gisteren werd een opdracht uitgegeven die de beschikbaarheid moest beoordelen van het backbone-netwerk dat alle ongelijksoortige computerfaciliteiten van Facebook met elkaar verbindt. In plaats daarvan heeft het bevel die verbindingen onbedoeld verbroken. Janardhan zegt dat een bug in het interne auditsysteem van het bedrijf de uitvoering van de opdracht niet goed heeft verhinderd.

  Dat probleem veroorzaakte een secundair probleem dat de storing van gisteren uiteindelijk tot het internationale incident maakte dat het werd. Toen de DNS-servers van Facebook geen verbinding konden maken met de primaire datacenters van het bedrijf, stopten ze met het adverteren van de routeringsinformatie van het border gateway protocol (BGP) die elk apparaat op internet nodig heeft om verbinding te maken met een server.

  “Het einde Het resultaat was dat onze DNS-servers onbereikbaar werden, ook al waren ze nog operationeel”, zegt Janardhan. “Dit maakte het voor de rest van het internet onmogelijk om onze servers te vinden.”

  Zoals we gisteren hoorden, wat een toch al moeilijke situatie nog erger maakte, was dat de storing het onmogelijk maakte voor Facebook-technici om verbinding te maken met de servers die ze moesten repareren. Bovendien betekende het verlies van DNS-functionaliteit dat ze onder normale omstandigheden niet veel van de interne tools konden gebruiken waarvan ze afhankelijk zijn om netwerkproblemen te onderzoeken en op te lossen. Dat betekende dat het bedrijf fysiek personeel naar zijn datacenters moest sturen, een taak die werd bemoeilijkt door de fysieke beveiligingen die het op die locaties had.

  “Ze zijn moeilijk te bereiken, en als je eenmaal Binnenin zijn de hardware en routers zo ontworpen dat ze moeilijk te wijzigen zijn, zelfs als je er fysieke toegang toe hebt”, aldus Janardhan. Toen het eenmaal zijn backbone-netwerk kon herstellen, was Facebook voorzichtig om niet alles in één keer weer aan te zetten, omdat de stijgende stroom- en computervereisten mogelijk tot meer crashes hebben geleid.

  “Elke storing als deze is een kans om leren en beter worden, en er is genoeg voor ons om hiervan te leren,” zei Janardhan. “Na elk probleem, klein en groot, doen we een uitgebreid beoordelingsproces om te begrijpen hoe we onze systemen veerkrachtiger kunnen maken. Dat proces is al aan de gang.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]