More

  Amazon werkt naar verluidt aan een slimme koelkast die bijhoudt wat erin zit |

  Array

  Amazon is naar verluidt van plan om een ​​deel van de technologie die het gebruikt in kassaloze Amazon Go-winkels naar je keuken te brengen. Volgens Insider heeft het bedrijf gewerkt aan een slimme koelkast die artikelen in de gaten kan houden en je kan helpen bij het bestellen van vervangingen als iets bijna op is.

  Het team achter de Amazon Go-systemen zou op weg zijn de heffing op het project, dat al minstens twee jaar in de maak is. De Just Walk Out-technologie die in Go-winkels wordt gebruikt, houdt bij wat klanten in hun winkelwagentje stoppen en laadt ze automatisch op wanneer ze weggaan. Leden van de hardwareteams van Amazon Fresh en Lab126 zijn naar verluidt ook betrokken bij het koelkastproject.

  De koelkast zou de items binnen in de gaten houden en je koopgedrag volgen, aldus het rapport. Als iets dat je vaak koopt bijna op is, zou de koelkast je op de hoogte stellen en het gemakkelijker maken om meer te bestellen bij Whole Foods of Amazon Fresh, wat de supermarktafdeling van het bedrijf een boost zou kunnen geven. De koelkast kan ook receptsuggesties geven, wat handig kan zijn als je een item vergeet dat op het punt staat te verlopen.

  Amazon zou de koelkasten zelf niet maken, zeiden bronnen van Insider. Het zoekt een samenwerking met een fabrikant van apparaten. Er is een mogelijkheid dat Alexa-spraakbesturing kan worden opgenomen. Dat zou geen grote zorg zijn, maar gezien de neiging van Amazon om Alexa in bijna elk ander type product te proppen, inclusief thuisrobots en zijn eigen tv’s, zou het geen verrassing zijn als de koelkast ondersteuning voor spraakassistenten heeft.

  Het bedrijf heeft tot nu toe naar verluidt meer dan $ 50 miljoen per jaar aan het project besteed. Toch is er geen garantie dat de koelkast op de markt komt, aangezien het mogelijk is dat Amazon de plannen opschort. Als de koelkast op de markt komt, zal hij waarschijnlijk niet goedkoop zijn. Een woordvoerder van Amazon vertelde dat het bedrijf geen commentaar geeft “op geruchten of speculaties”.

  Het concept is niet helemaal nieuw. In 2016 onthulde Samsung een koelkast die je kan helpen bij te houden wat erin zit zonder de deur te hoeven openen. Via het ingebouwde touchscreen kun je zelfs boodschappen bestellen. De koelkast van Amazon zou echter een beetje verder gaan met het idee, omdat het items zou markeren waarvan je bijna opraakt en je zou helpen meer te bestellen via het eigen supermarkt-ecosysteem van het bedrijf.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]