More

  Facebook vraagt ​​rechter om FTC-antitrustaanklachten af ​​te wijzen… opnieuw |

  Array

  Facebook vraagt ​​opnieuw een federale rechter om de antitrustzaak van de Federal Trade Commission tegen het sociale netwerk af te wijzen. In een nieuwe aanvraag betoogde het bedrijf dat de regering “nog steeds geen feitelijke basis heeft voor de vermeende monopoliemacht”.

  De FTC diende in december vorig jaar antitrustaanklachten in tegen het bedrijf. Een rechter verwierp die klacht in juni en zei dat de zaak van de regering “juridisch ontoereikend” was, maar gaf de FTC de kans om opnieuw in te dienen. De FTC diende in augustus een nieuwe klacht in. De gewijzigde klacht was gebaseerd op dezelfde argumenten, maar was gedetailleerder dan de oorspronkelijke rechtszaak. Daarin voerde de regering aan dat Facebook zijn overnames van WhatsApp en Instagram gebruikte om rivalen die het als een “existentiële bedreiging” zag, de kop in te drukken.

  “In de klacht wordt beweerd dat na herhaalde mislukte pogingen om innovatieve mobiele functies voor zijn netwerk, nam Facebook in plaats daarvan zijn toevlucht tot een illegaal buy-or-bury-schema om zijn dominantie te behouden’, schreef de FTC destijds in een verklaring. “Bij gebrek aan serieuze concurrentie is Facebook erin geslaagd een op surveillance gebaseerd advertentiemodel aan te scherpen en zijn gebruikers steeds zwaardere lasten op te leggen.”

  De rechter heeft tot 17 november om te reageren. Zelfs als Facebook erin slaagt de nieuwe FTC-aanklacht afgewezen te krijgen, wordt het bedrijf nog steeds geconfronteerd met tal van andere onderzoeken naar zijn beleid en praktijken. Europese regelgevers hebben ook een antitrustonderzoek geopend naar het sociale netwerk, en de Britse concurrentiewaakhond onderzoekt naar verluidt ook het bedrijf. Ondertussen is Facebook in de VS nog steeds aan het bijkomen van de gevolgen van een klokkenluider die duizenden documenten aan het Congres en de Securities and Exchange Commission, die volgens haar bewijst dat het bedrijf “winst verkiest boven veiligheid”. De klokkenluider, voormalig productmanager Frances Haugen, zal dinsdagochtend getuigen tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor Handel.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]