More

  Apple maakt het gemakkelijker om slechte apps en oplichting te melden |

  Array

  Na rapporten waaruit bleek dat een aanzienlijk percentage van de beste App Store-apps scams waren, staat Apple gebruikers toe om dergelijk gedrag te melden, aldus The Verge. Als onderdeel van iOS 15 kun je met de nieuwste App Store-update “oplichting of fraude melden” voor zowel gratis in-app-aankopen (IAP) als betaalde apps, op voorwaarde dat je de betreffende app hebt geïnstalleerd.

  De functie, gedetailleerd door Kosta Eleftheriou en Richard Mazkewich op Twitter, gaat zelfs verder dan de vorige functie “Een probleem melden”. U kunt nu een scam of fraude signaleren en niet alleen “Verdachte activiteit melden”, “Een kwaliteitsprobleem melden”, “Terugbetaling aanvragen” of “Mijn inhoud zoeken” zoals voorheen. Voorheen moest u ook een in -app-aankoop voordat je oplichterij of fraude kon signaleren, maar dat is niet langer het geval. 

  De functie ‘Een probleem melden’ keerde voor het eerst in jaren terug naar afzonderlijke app-vermeldingen, zoals The Verge opmerkte Daarvoor bevond het zich onderaan de tabbladen Apps of Games en stuurde het je naar een aparte website. 

  Apple was in wezen een voorbode van de veranderingen toen het in juni nieuwe beoordelingsrichtlijnen voor de App Store uitbracht. Verschillende secties bevatten wijzigingen waardoor Apple een strenger standpunt innam ten aanzien van fraude, oplichting en wangedrag van ontwikkelaars, merkte TechCrunch destijds op. 

  Slechte apps in de Store waren onder meer VPN’s die klanten ertoe verleidden onnodige software te kopen, slechte dating apps, QR-lezers en apps die frauduleus beweren van grote merken te zijn, de Washingto n Post eerder dit jaar onthuld. Volgens schattingen van de Post hebben de apps gebruikers mogelijk voor een bedrag van naar schatting $ 48 miljoen opgelicht.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]